В навечерието на Коледа и Нова година интересът към бързите

...
В навечерието на Коледа и Нова година интересът към бързите
Коментари Харесай

Капаните, които дебнат при бързите кредити

В навечерието на Коледа и Нова година ползата към бързите заеми пораства. Само за година българите са изтеглили с 8% повече бързи заеми. Средният размер на бързия заем е към 550 лева

Проверка на КЗП от последната година на повече от 50 регистрирани компании демонстрира нарушаване при всяка една от тях, споделя Нова телевизия.

Сред най-новите трикове е такса „ известие”.

В клопката на бързите заеми се озовава майката на Красен Марков от Девня.

Жената се нуждаела незабавно от пари, по тази причина се съгласила да върне дружно с лихвите 2400 лв.. Синът й споделя, че тя се подписала на прелиминарен контракт, който се изплаща до София, а задачата е по-бързо да се преведат парите.

Бързият заем обаче се оказал по-скъп от контрактуваното.

„ Получава в пощенската си кутия въпросния контракт, където написа, че би трябвало да върне 6300 лв.. Не имам вяра някой естествен човек с всичкия си ум да се подпише на подобен контракт “, описа Красен.

Оказва се, че в предварителния контракт доста от полетата били празни, което разрешило да се попълнят радикално разнообразни параметри.

За да не тревожи околните си, дамата не споделила на никого, че е задлъжняла. След 4 години връщане на заем обаче тя заболяла поради финансовото си положение.

Синът й добави, че откакто забавила вноските, чиновниците на компанията почнали да й звънят, с цел да я заплашват, че ще й вземат жилището.

В момента тече дело по случая.

От КЗП изясняват, че всички полета в договора- при даване на информацията, би трябвало да са попълнени, с цел да се даде ясна визия каква е цената на заема.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР