В навечерието на католическия Великден 20 ученици и трима ръководители

...
В навечерието на католическия Великден 20 ученици и трима ръководители
Коментари Харесай

Ученици от Езиковата в Ловеч стигнаха до „Края на света“

В навечерието на католическия Великден 20 възпитаници и трима ръководители от ПЕГ „ Екзарх Йосиф I “ – Ловеч реализираха първия упълномощен продан с испанското учебно заведение „ Побра дo Карaминял “.

Основна цел на двустранния план „ Приятелство и другарство “ е да се обменят положителни практики при проучването на испански и британски език, както и да се опознаят традициите, бита и културно-историческото завещание на двете страни. Ето какво описват участниците:

„ Побра дo Карaминял е китно градче ситуирано край естуара на река Аруса в най-северозападната област на Испания. Известна като страната на Ел Камино, Галисия е мястото, където може да се излезе от обичайните туристически направления и да се навлезе в по-малко познати кътчета, богати на история, обичаи, просвета и архитектура. Благодарение на непосредствената непосредственост до Атлантика, климатът тук е мек и доста мокър, което го трансформира в най-зеления район на Испания.

Галисия ни изненада със студеното време, само че топлото посрещане на домакините и извънредно богатата стратегия бързо ни зареди с позитивни страсти. Испанските възпитаници направиха всичко допустимо да ни срещнат и заинтригуват с техните обичаи, локална кухня, история, като ни проведоха презентации и музикални осъществявания в културния център на града. Там беше извършена среща и с кмета на града. Всички по-важни събития бяха отразени в медиите, а госпожа Зарчева даде изявление за локалната телевизия.

По време на нашия престой се насладихме на зашеметяващи гледки, обиколихме красиви плажове и водопади. Сред културно-историческите забележителности, които посетихме, бяха и музеят „ Рамон дел Валие-Инклан “, както и Педагогическият музей в Сантяго де Компостела.

Нашето премеждие продължи със среща с локалните риболовци, които описаха за своята работа и ни демонстрираха по какъв начин се добиват миди. Участвахме в разнообразни спортни действия, като една от най-атрактивните беше водния спорт гребане.

Един от дните беше напълно отдаден на град Сантяго де Компостела – столица на самостоятелната област Галисия. Там се потопихме в магията на това неповторимо място, до момента в който се разхождахме в остарялата част на града. Останахме без мирис пред величествената катедрала, която е едно от трите съществени места за поклонение в християнския свят. Всяка година голям брой хора се стичат към катедралата, която е последна точна на известния поклоннически маршрут „ Пътят на Сантяго “, прочут още като Ел Камино.

Посетихме най-западната точка на Европа – нос Кабо Фистера, намиращ се на брега на гибелта, който се споделя Коста де Морте. В този скален ръкав врязан във водата, обичай от вълните на Атлантическия океан, се намира най-западният фар в Галисия. За средновековния човек този нос е бил краят на света и тук се намира километър 0.00 от Камино де Сантяго.

Преди да си кажем сбогом, всички получихме своите документи за присъединяване в този паметен продан. В най-скоро време ние ще бъдем домакини на нашите испански другари, които ще бъдат осведомени с нашето богато културно и историческо завещание. “
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР