В навечерието на 50-годишнината от първата Конференция на ООН за

...
В навечерието на 50-годишнината от първата Конференция на ООН за
Коментари Харесай

Онлайн дискусия „Ролята на академията за постигане на Глобалните цели на ООН за устойчиво развитие“

В навечерието на 50-годишнината от първата Конференция на Организация на обединените нации за околната среда на индивида (Стокхолмска конференция, 1972 г.) провокациите пред устойчивото развиване са към момента многочислени и всеки има своята роля в тяхното разрешаване. Новите Глобални цели за стабилно развиване (2015-2030 г.) слагат пред човечеството амбициозната цел да управляват устойчивото развиване на планетата, като обгръщат нейните стопански, обществени и екологични измерения по уравновесен метод и насочват обществата към стабилно и заслужено бъдеще. Във връзка с това, на 22 юни 2022 година ще се състои.

Академичната общественост има значима роля в тяхното осъществяване. Тя взе участие интензивно в определянето на смислени и осъществими цели, подкрепени с научни доказателства, по време на процесите на съвещания, водещи до формалните договаряния по Дневен ред 2030. Приносът на учените е основен и за създаването на устойчиви решения, проучвания и познания и използването им при подготовката, установяването и тестването на подобаващите принадлежности, които биха били нужни за справяне с провокациите на новите цели.

С актуалната среща си слагаме следните задания:
Да насърчим полемиките по отношение на ролята на научната общественост в осъществяването на Глобалните цели всред заинтригуваните страни на национално ниво;Да обсъдим и представим някои основни провокации и достижения в региона на устойчивото ръководство, образованието и научната активност на българските университети.
Програма на събитието:
11:00–11:05 ч.Онлайн регистрация11:05-11:10 ч.Официално разкриване. Встъпителни думи: проф. дфн Анастас Герджиков, ректор на СУ „ Св. Климент Охридски “11:10-11:40 ч.Примерът на Монаш университет, Мелбърн (Австралия)11:40-11:45 ч.Въпроси и отговори11:45-12:30 ч.Добри практики на български висши училища-Университет за национално и международно стопанство-Висше учебно заведение по обезпечаване и финанси
– Икономически университет – Варна
– Софийски университет „ Св. Климент Охридски “Модератор: доцент доктор Атанас Георгиев, декан на Стопански факултет12:30-12:55 ч.Партньорства за развиване
Участници:- Уникредит Булбанк
– ТОТАЛ ЕнерджисМодератор: гл. ас. доктор Марина Стефанова, Стопански факултет12:55-13:00 ч.Заключителни думи
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР