В навечерието на 24 май – Ден на славянската писменост

...
В навечерието на 24 май – Ден на славянската писменост
Коментари Харесай

На варненските спирки нещо ще ни грабва погледите, вижте какво е то

 В навечерието на 24 май – Ден на славянската книжовност и просвета, определени спирки на градския превоз в Пловдив, София и Варна се трансформират в място за литературно ентусиазъм и естрада за млади създатели.

Това се случва с помощта на плана " Спирка за разкази “ на съдружие " Кашалот “. Проектът се случва по едно и също време в трите най-големи града на страната, като в Пловдив е част от програмата на " Пловдив – Европейска столица на културата 2019 “, в София е подсилен от стратегия " Култура “ на Столична община, а във Варна – от Фонд " Култура “ на Община Варна.

В рамките на месец и половина от 20 май до 30 юни осем спирки на градския превоз в Пловдив и по шест в София и Варна всяка седмица ще показват по един млад и надарен създател на разкази. Разказите са с дължина до 250 думи и са по една от трите тематики – " В клопката на времето “, " Отново на път “ и " А в този момент накъде? “ надлежно за Пловдив, София и Варна.

Само за месец уредниците получиха над 1200 описа за трите града, от които трябваше да изберат 58. Актуална информация за участващите спирки и кои разкази къде ще се появят се разгласява на страницата на сдружението във Facebook (www.facebook.com/kashalot.varna).

През идващите седмици всички разкази, които дават отговор на изискванията на самодейността, ще бъдат оповестени на уеб страницата на www.spirkazarazkazi.bg
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР