В Националния военноисторически музей тази вечер ще бъде открита документалната

...
В Националния военноисторически музей тази вечер ще бъде открита документалната
Коментари Харесай

Изложба на музея на Втората Световна война в Гданск гостува в НВИМ

В Националния военноисторически музей довечера ще бъде открита документалната галерия „ Борба и страдалчество. Поляците по време на Втората международна война “. Тя е готова от Музея на Втората международна война в Гданск, Полша.

Изложбата е отдадена на 80-годишнината от експлоадирането на международния спор, почнал с немското навлизане в Полша на 1 септември 1939 година при Вестерплате, където е построен мемориал – част от Музея на Втората международна война. В документи и фотоси изложбата наблюдава описа за претърпяното от поляците, попаднали в желязната хватка на две мощни военни сили – Германия и Съюз на съветските социалистически републики, и показва свидетелства за битката с тоталитарните режими, за заслугите на бойците и цивилното население в отстояването на независимостта и успеха на Съюзническите сили.

Изложбата „ Борба и страдалчество. Поляците по време на Втората международна война “ се провежда в съдействие сред Посолството на Република Полша, Музея на втората международна война в Гданск, Полския културен институт и Националния военноисторически музей. Тя е част от събитията, с които НВИМ отбелязва 80-годишнината от началото на военния спор и може да бъде прегледана до 20 септември. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР