В Националния военен университет във Велико Търново днес бяха приети

...
В Националния военен университет във Велико Търново днес бяха приети
Коментари Харесай

Военният университет във Велико Търново прие първите доброволци за резерва на армията

В Националния боен университет във Велико Търново през днешния ден бяха признати първите 130 мъже и дами, които са избрали да служат в доброволния боен запас на страната. Те са на възраст от 18 до 40 години, с разнообразни специалности и всекидневие. В идващите шест месеца следва да преминат през три разнообразни стадия на образование и военна подготовка, а след осъществяването на срочната работа ще могат да останат в редиците на армията.

70 мъже и 24 дами през днешния ден за първи път прекрачиха прага на Националния боен университет, с цел да станат част от доброволния запас.





Мариана Димитрова е измежду дамите, които са решили да облекат военна униформа. Тя е на 26 години и по специалност е готвач. Щастлива е, тъй като по този начин ще сбъдне детската фантазия и споделя, че след срочната работа желае да остане в армията.

В Националния боен университет във Велико Търново ще извършват службата си 94 от признатите претенденти, а останалите 30 - във факултета в Шумен.





След приключването й искащите ще могат да бъдат признати на военна работа, а останалите ще имат преимущество при кандидатстване за работа в държавната администрация.



Следващият курс резервисти ще бъде признат още през юли.

Репортер: Мирела Дончева
Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР