В Националния съвет на БСП продължават да пристигат писма на

...
В Националния съвет на БСП продължават да пристигат писма на
Коментари Харесай

Социалисти от Пловдив и страната: Гергов е в колаборация с ГЕРБ.

В Националния съвет на Българска социалистическа партия не престават да идват писма на социалисти от цялата страна, изразяващи отвращение към държанието и медийните участия на Георги Гергов. В позициите твърдо е изразена поддръжка за поредното държание на Българска социалистическа партия по време на рецесията и дейната работа на народните представители от ПГ „ Българска социалистическа партия за България ” и ръководителя на партията Корнелия Нинова. След декларацията на народните представители от Пловдив, през днешния ден против дейностите на Гергов, който не за първи път се слага в услуга на ГЕРБ и остро атакува Българска социалистическа партия, застанаха над 65 социалисти, членуващи в градската организация на БСП-Пловдив, измежду тях са и членове на Градския съвет на БСП-Пловдив и Националния съвет.

В тяхната позиция се прецизира: ”Това е неговата поредна поддръжка на политиките на ГЕРБ и против Българска социалистическа партия. За нас и доста други социалисти и съидейници такова държание е провокативно и недопустимо. Ние не одобряваме неговото отъждествяване с Българска социалистическа партия. Той не е Българска социалистическа партия. Затова предлагаме да бъде изключен от редовете на нашата партия ”. Отново от Пловдив, само че членовете на спорен клуб „ Лява достоверност ” изрично упорстват Общопартийната контролна комисия да се самосезира и да оцени цялостната активност на ръководителя на Областния съвет на Българска социалистическа партия – Пловдив Георги Гергов и да приложи съответните ограничения. „ Крайно време е контролните органи в нашата партия  да се занимават с дейностите на настоящия ръководител на Областния съвет на БСП- Пловдив и оценят  неговото нездравословно въздействие върху публичното доверие  към Българска социалистическа партия в района и страната. Той е в безпринципна колаборация с ГЕРБ, с оглед подсигуряване на персонални ползи ”, споделят те.

Социалистите от Видин показват надълбоко отвращение и противоречие с изказвания на Георги Гергов. В изпратената от тях позиция до Националния съвет на Българска социалистическа партия се споделя: „ Не може да не се забележи синхронът в дейностите на господин Гергов и клеветническата акция на ГЕРБ против Българска социалистическа партия, нейния ръководител Корнелия Нинова и парламентарната група на Българска социалистическа партия. Особено подмолно е, че зад герберските пропагандни клишета на господин Гергов се крият най-елементарни стопански ползи, свързани с даровете, които получава за измяната си!  Остро и изрично се разграничаваме и осъждаме изказването на господин Гергов! ” Писмото е подписано от проф. Радослав Гайдарски - член на Народно събрание и ИБ на Българска социалистическа партия, народните представители Филип Попов и Цветан Топчиев и общинските ръководители на Българска социалистическа партия от шест общини в региона. В позиция от Шумен се споделя: „ Една огромна част от българските жители ще останат незасегнати от ограниченията на държавното управление, само че мощно наранени от епидемията  COVID-19. И в случай че другарят Гергов няма потребност от безлихвени заеми, тъй като си е ипотекирал имуществото, то на доста от нашите сънародници ще се наложи да теглят заем, с цел да си платят ток, вода, отопление, храна и други Редица обществени групи останаха отвън обсега на ограниченията – самоосигуряващите се лица, упражняващите свободни специалности, микропредприятията с най-малък или никакъв личен състав. Те не разполагат с буфер, с който да поемат разноските си за няколко месеца без да имат доходи ” – се споделя в позицията. Основна партийна организация „ Център ” – Стара Загора също изрази своето отвращение, че с такива изявления от хора, заемащи високи позиции в БСП- като Г. Гергов, се толерира едноличното ръководство на Република България и се заплашва демократичното ръководство на страната. От управлението на Българска социалистическа партия в община Ботевград също показват противоречие с Гергов, който пренебрегвайки рецесията с възходящата безработица, обедняването на хората, рисковете за дребния и междинен бизнес, похвали ограниченията на държавното управление на Политическа партия ГЕРБ, като в същото време упрекна ръководителя на Народно събрание на Българска социалистическа партия. „ Считаме, че с тези си дейности другарят Гергов показва политическо двуличие и целеустремено подронване престижа на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. ” – се споделя в позицията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР