В натоварените летни месеци или преди празници самолетните компании дублират

...
В натоварените летни месеци или преди празници самолетните компании дублират
Коментари Харесай

Обезщетение за пропуснатия полет ако няма място в самолета

В натоварените летни месеци или преди празници самолетните компании дублират билети за полети и даже се стига до събаряне на пасажери от борда. За това предизвести в утринния блок на Българска национална телевизия „ Денят стартира " шефът на Европейския потребителски център Игнат Арсенов. Той изясни, че в такава обстановка би трябвало да защитим правата си и полагащото ни се обезщетение за пропуснатия полет. Какво можем да създадем, в случай че се окаже, че самолетът е цялостен и за нас няма място?

Тези права се отнасят за всички полети, които изхвърчат от територията на България или от което и да е летище на територията на Европейски Съюз, без значение коя е самолетната компания. Тези права важат, когато нашият полет излетява от територия отвън Европейски Съюз, само че каца в България и компанията е европейска. Във всички тези случаи сме предпазени като пасажери ", изясни Игнат Арсенов.

Компаниите за да уплътнят местата в самолета продават повече билети. При сходна процедура обаче пасажерите имат своите права. " На първо място компанията би трябвало да ги осведоми за техните права и да даде опция на доброволци да се откажат да пътуват, защото на някои не е незабавно.

В подобен случай тези доброволци могат да употребяват избрани облаги - хотел или някакво обезщетение ", уточни Арсенов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР