В наши дни младите хора са изложени на многобройни вредни

...
В наши дни младите хора са изложени на многобройни вредни
Коментари Харесай

Самотата крие страшен риск за здравето на младите хора

В наши дни младежите са изложени на многочислени нездравословни въздействия, които съставляват риск за тяхното здраве. Оставяйки на страна външни фактори като нездравословните парникови излъчвания, замърсяването, пестицидите, тютюнопушенето и несъразмерната приложимост на алкохол, измежду най-сериозните опасности за тяхното здраве се оказва неналичието на обществени контакти. Учени предизвестяват, че самотата е извънредно рискова за младежите.

Общата щета от продължителната самотност и обществената изолираност може да се окаже доста по-голям проблем спрямо тютюнопушенето, алкохолът и затлъстяването.

Изследване на експерти от университета на Куинсланд демонстрира, че множеството хора даже не подозират, че неналичието на обществена интеграция вреди на тяхното здраве.

Проучвания, обхващащи 500 участника от Съединени американски щати и Англия, откриват, че хората, които поддържат другарски връзки между тях, живеят по-дълго и по-добре от връстниците, които живеят в самотност и изолираност.

Учените разкрили още, че тези,които имат един или няколко по-близки другари, се усещат по-щастливи и има доста по-малка възможност да изгубят живота си в резултат на меланхолия.

Самотата усилва с 30% риска от гибел до 35-годишна възраст, откриват в хода на своето проучване учените. В някои страни общопрактикуващите лекари към този момент дават на хората на практика препоръки за удължение на живота. Наред с изписването на медикаменти, те предлагат на пациентите си да се срещат по-често с хора, да спортуват и да търсят другари.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР