В нашето заведение всички са ваксинирани от септември. Наши проучвания

...
В нашето заведение всички са ваксинирани от септември. Наши проучвания
Коментари Харесай

Властите да спрат да си измиват ръцете със заведенията, призоваха от бранша

В нашето заведение всички са имунизирани от септември. Наши изследвания сподели, че над 80% от личния състав е имунизиран. В момента затварят единствения имунизиран бизнес. Това съобщи Евгени Зумпалов от Сдружението на заведенията в България.

По думите му от статистиката ясно се вижда, че в шестте месеца на предходната година, в които нощните заведения са били затворени, са се заразили три пъти повече младежи, в сравнение с когато са били отворени.
Броят на новите случаи на ковид у нас подгони нови върхове
Броят на новите случаи на ковид се усили и като безусловно число, и като %. 11 049 са новооткритите инфектирани за 24 я...
Прочети повече
„ Причината е, че когато затвориш нощните заведения, младежите стартират да се събират по изби. В нашите заведения ние сменяме въздуха 10-15 минути, в мазето – никой не го сменя ”, разяснява Зумпалов.

„ Оттук насетне няма да съблюдаваме нито една мярка, която не се отнася с идентична мощ за всеки български жител, само че преди всичко са държавната администрация, лекарите и учителите. Това са хората, на които ние плащаме заплати и осигуровки и които би трябвало да дадат образец за това по какъв начин да се борим с пандемията ”, безапелационен бе той.

„ Не желаеме да клатим страната и да вършим ексцесии, а само да спрат да дискриминират единствено нашия бранш. Искаме зеленият документ да се отнася за всички сфери и да спрат да си измиват ръцете с нас ”, добави Евгени Зумпалов.

Припомняме, че на изключителна среща на притежателите на заведения в понеделник (24 януари), бяха разисквани новите анти-COVID ограничения и беше взето единомислещо решение за протест на заповедта, ограничаваща работата им. От сектора взеха решение, че не престават работа протестно, а в случай че бъдат проверявани са подготвени на митинги на жълтите павета. Причината за протеста е главно вечерният час, с който на процедура нощните заведения няма да могат да работят.
Сертификатите за имунизация на 93 000 българи ще са невалидни след 1 февруари в Европейски Съюз
Европейските цифрови COVID сертификати за имунизация на 93 000 жители, чийто имунизационен курс към 1 февруари е ...
Прочети повече
Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР