В нашето подсъзнание се крие сила, способна да преобърне света.“

...
В нашето подсъзнание се крие сила, способна да преобърне света.“
Коментари Харесай

Подсъзнанието може всичко! Мисли, променящи съдбата!

 „ В нашето подсъзнание се крие мощ, способна да преобърне света. “ И това в действителност е по този начин, тъй като точно подсъзнанието, посредством интуицията, сънищата, предчувствията и чувствата, може да откри верните решения в привидно безнадеждни обстановки.

Нека първо се опитаме да разберем какво е схващане и какво – подсъзнание. Но не по метода, по който великите мозъци пишат за това в научни писания. А по този начин, както го разбираме ние, елементарните хора с разнообразни ориси, характери, равнище на развиване и усещане.

Ние с вас живеем като че ли в две действителности по едно и също време, като че ли в два паралелни свята по едно и също време. И в това няма нищо мистично.

Само се замислете: първият свят – действителният – е това, което ни заобикаля: хора, движимости, събития. Всичко, което виждаме, до което можем да се докоснем.

И вторият – светът на нашите мисли, възгледи, усеща. Способността да мислим, да разсъждаваме и да дефинираме своето отношение към съществуващата реалност, а действителността – това е съзнанието.

Способността да мислим … Именно нашите мисли построяват нашата действителност, всичко зависи от това по какъв начин мислим – положително или отрицателно. Всеки човек самичък твори личния си живот, тъй че съществено помислете за метода си на живот.

Ако непрекъснато твърдите, че се стремите към финансово благоденствие, да вземем за пример, само че в това време непрекъснато се оплаквате, че постоянно нямате пари, в никакъв случай няма да бъдете финансово самостоятелни. И знаете ли за какво? Защото вашето схващане е настроено на неналичието на пари, вие сте закрепени върху това, което нямате, а  мислите ви са отрицателни.

Има доста образци измежду сполучливите хора, които са постигнали триумф посредством вярното си мислене. А това, че мисълта е велика мощ, към този момент е научно потвърдено, само че дано в този момент да не приказваме за това. Нека просто се опитаме да развием навика да мислим вярно и положително. Не е толкоз мъчно, просто би трябвало много да се постараете.

И Така:

● Събуждайки се заран, застанете пред огледалото и, поглеждайки отражението си, просто казвайте:

– Всеки ден животът ми се подобрява;

– Аз съм оптимист;

– Хората ме обичат;

– Аз обичам хората;

– Всичко ми е наред;

Ще се убедите, че тези изказвания ще създадат деня ви по-добър. Можете да измислите и свое изказване, ваше персонално, обвързвано единствено с вас и вашата обстановка. Главното нещо, което би трябвало да запомните, е, че вашите изказвания би трябвало да бъдат положителни и къси.

В никакъв случай не използвайте частицата „ НЕ “ в изказванията си. Например: „ Аз Не се тормозя “. Мозъкът и Вселената по някаква причина пропущат това „ НЕ “.

В последна сметка, всичко се получава противоположното. Научете се да управлявате мислите си, тъй като единственото, което в действителност ни пречи да успеем, са нашите мисли.

Изглежда разбрахме какво съзнанието. Но какво е Подсъзнание? Такова тайнствено и мистично …

Уилям Джеймс споделя: „ Във вашето подсъзнание се крие мощ, способна да преобърне света. “ И това в действителност е по този начин, тъй като точно подсъзнанието, посредством интуицията, сънищата, предчувствията и чувствата, могат да намерят верните решения в безнадеждни привидно обстановки.

Всъщност то – подсъзнанието – е самобитен компютър, който ръководи стратегии, управлява съзнанието ни и, несъмнено, нашите дейности.

Колко постоянно се случва по този начин: търсите отговора на значим въпрос, който ви вълнува, в мозъка си превъртате разновидностите на неговото решение стотици пъти, само че ви се коства, че нещо не е по този начин, не е наред … И внезапно, като че ли от нищото, като мълния ви озарява – ето го – единственото вярно решение! Как не сте се сетили за него преди?

В последна сметка всичко е обикновено просто! Струва ви се, че сте талант, а това е единствено работа на вашето подсъзнание. Просто постоянно сте мислили за това, което ви вълнува, мислили сте … И мислите ви са задействали подсъзнанието, в следствие – получихте отговор на вълнуващия ви въпрос.

Подсъзнанието ни постоянно е готово да работи за нас, постоянно е готово да ни помогне, само че не постоянно можем да чуем неговия глас. То с наслада приема както позитивното, по този начин и отрицателното. Така че в случай че желаете живота ви, вашата действителност да са по-добри, помнете – би трябвало да мислите единствено позитивно. Има една прелестна сентенция: „ Каквото посееш, това ще жънеш “.

Така и нашите мисли, страсти, възгледи са семената, които порастват във вътрешната ни градина. И в случай че в действителност желаете да измененията заобикалящата ви действителност, пробвайте се първо да измененията това, което е вътре във вас. Това е тежка, усърдна работа върху себе си, само че си заслужава!

Има удивително упражнение, което оказва помощ да разберете повода за проблемите в живота си. Нарича се „ ментално филтриране. “

● Вземете празен лист хартия и напишете на него всички отрицателни неща, които сте чували за вас от вашите родители, родственици, познати. Опитайте се да си спомните всички такива изрази. След това, като погледнете листата, кажете на себе си: „ Значи ето от кое място имам такива мисли “. И тъкмо от тях тъкмо в този момент ще би трябвало да се отървете.

Опитайте, без значение по какъв начин се чувствате в този момент, да мислите за триумф, за благополучие, за здраве, благоденствие, богатство. Прогонете страха от мислите си и животът ви ще се промени, ще видите.

Защото в последна сметка нашето подсъзнание може всичко!

esotericblog

Менталното джиу джицу * ще ви освободи от отрицателните мисли вечно!

 

В днешно време множеството хора се сблъскват с уморителен вътрешен разговор. Но тези психически войни могат да бъдат избегнати, в случай че решите да употребявате ментално джиу джицу. Марк Твен с присъщото…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР