В нашата лаборатория приоритетно изследваме медицинския персонал за наличие на

...
В нашата лаборатория приоритетно изследваме медицинския персонал за наличие на
Коментари Харесай

Д-р Александър Колевски: Строго индивидуален е имунитетът на преболедувалите Covid-19

„ В нашата лаборатория предпочитано изследваме медицинския личен състав за съществуване на антитела, тъй като той е най-рисковият контингент “, сподели пред БНР доктор Александър Колевски, шеф на Централната лаборатория по микробиология в Александровска болница.

„ Имаме над 1500 проби, като наблюдението ми по отношение на имунитета на преболедувалите е разнопосочно, тъй като вирусът протича доста друго при другите хора. Не може да се каже какъв брой ще е дълъг имунитетът и по кое време ще спаднат антителата – това е строго самостоятелно “, уточни още в „ Хоризонт до обед “ доктор Колевски. 

По думите му не са изследвали дали кръвната група на човек въздейства върху антителата .

„ Доста огромна част от преболедувалите построяват антитела , като най-важните от тях са вирусонеотрализиращите антитела, които обезпечават отбрана при нова среща с вируса. Но аз предлагам антителата да се изследват всеки месец при преболедувалите – особено на IgG, с цел да може да препоръчаме имунизация при техния спад. Тук също изследваме и Т-клетъчния имунитет, той е доста значим , дори е най-съществен, само че са значими и антителата. Моите наблюдения са, че при някои пациенти титърът на антитела пада доста бързо. Не познавам човек, имунизиран при първата група, който към този момент да няма антитела, само че аз предлагам да си мерят антителата и имунизираните на всеки два месеца. В момента 1 00% от ваксинираните в Александровска болница имат антитела “.

Специалистът предложи незабавно да се имунизира човек , а не да се преценява с това дали ще пътува. По думите му документите за имунизацията би трябвало да са наложителни всеки да ги носи в себе си. Д-р Колевски даде образец, че той знае единствено за един случай на 300 хиляди за странична реакция, за която се допуска, че има “. А има 5 на 100 леталитет при Covid-19, разясни лекарят.

Посъветвал съм всичките ми близки да се имунизират с първата ваксина , която им попадне “.

Интервюто с д-р Александър Колевски можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР