„В населените места се случват 60% от пътните инциденти, но

...
„В населените места се случват 60% от пътните инциденти, но
Коментари Харесай

Експерт: Най-тежките инциденти на пътя се случват извън населените места

„ В обитаемоте места се случват 60% от пътните произшествия, само че травматизмът и смъртността в отвън обитаемоте места са доста по-големи. Там се случват най-тежките произшествия “, сподели в " Тази заран " Росен Рапчев, специалист от Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “.

С апел да караме деликатно от столичната полиция разпространиха стряскащи фрагменти на произшествия в София.

Инцидентите са снимани от пътните камери на огромни столични булеварди. Те са поради отнето преимущество, мокра настилка и шофиране с несъобразена скорост.

Снимка: btvnovinite.bg

От началото на годината в София са станали съвсем 287 тежки и над 4000 по-леки произшествия. Заради неплатени санкции са отнети 441 книжки.

„ Лятото нормално трафикът е по-завишен, а хората подлъгани от хубавото време си разрешават да се движат с по-високи скорости “, разяснява Рапчев. Според него бързането и неправилната преценка на обстановката са едни от огромните аргументи за произшествия.

„ България е директна страна, минава извънредно огромен директен трафик, водачите идват изтощени, тъй като са минали огромно разстояние и тази отмалялост също дава отражение “, изясни още специалистът.

По думите му този трафик не би трябвало да минава през обитаемоте места, а да се употребяват обиколни трасета.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР