В нарушение на Закона за класифицирана информация прокурори са идвали

...
В нарушение на Закона за класифицирана информация прокурори са идвали
Коментари Харесай

Прокурори са ходили в ГДБОП да се запознават със секретни материали

В нарушаване на Закона за класифицирана информация прокурори са идвали в ГДБОП, да се срещат с оперативни разработки от началото на тяхното вписване и с материалите в тях, които са с гриф " Строго секретно ". Това заяви на конференция вътрешният министър Бойко Рашков. 

Той уточни, че това е ставало по силата на съглашение сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. След анулация на съглашението обаче, министър Рашков е изискал от ДАНС да стартира инспекция на всички случаи.  " И защото прокуратурата е централизирана, без значение че Гешев отхвърля това нещо, преди него тази информация явно е била докладвана. На кого? На Цацаров към оня миг. А Цацаров къде помним, че ходеше ежеседмично? В Министерския съвет, ясно при кого ", разяснява вътрешният министър, представен от Българска телеграфна агенция и БНР. 

По думите на Рашков, прокурорът може да се среща с класифицирана информация, само че единствено на правилото " нужда да се знае ", единствено във връзка с делата, които са разпределени на съответния прокурор. 

Министерство на вътрешните работи на тези избори не слугуваше на нито една политическа партия, сподели още Рашков във връзка полицейската интервенция против престъпния избор.  " Ние демонстрирахме същинска, действителна деполитизация посредством дейностите си в интервала, в който се сътвори служебният кабинет, подготовката на изборите и сполучливото им осъществяване ", добави министърът. 

По думите му от доста дълго време в нашата страна не е имало подобен триумф, да се тушира престъпният избор в изборния ден или преди този момент. Той добави, че с работата си Министерство на вътрешните работи е осигурила почтен избирателен резултат. " Данните от изборите демонстрират, че престъпен избор или е нямало или той е бил снижен до минимум заради дейностите на Министерство на вътрешните работи ", сподели Рашков. 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР