В Народното събрание депутатите трябва да разгледат предложените от ДПС

...
В Народното събрание депутатите трябва да разгледат предложените от ДПС
Коментари Харесай

Златните паспорти - депутатите обсъждат предложението за промяна на закона

В Народното събрание депутатите би трябвало да прегледат препоръчаните от Движение за права и свободи и държавното управление промени в Закона за българското поданство.

Преди ден прокуратурата стартира следствие по сигнала на депутата от Движение за права и свободи Хамид Хамид за издаването на българско поданство против вложения на чужденци от Китай и Русия - по този начин наречените " златни паспорти ".

Проверките започнаха в три министерства и в Българската организация по вложения. Ако предлагането бъде признато, в период от три месеца би трябвало да се направи инспекция на всички преписки за придобиване на българско поданство.

При открити нередности българският паспорт да бъде лишен. Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи в Европейския парламент одобри отчет, в който се споделя, че схемите за " поданство против вложения ", при които жители на трети страни могат да получат права на поданство в подмяна на вложения, са " неприемливи от етична, правна и икономическа позиция и съставляват редица съществени опасности за сигурността ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР