В Народния театър започнаха репетициите на спектакъла Хипотетично – проект

...
В Народния театър започнаха репетициите на спектакъла Хипотетично – проект
Коментари Харесай

В Народния репетират Хипотетично

В Народния спектакъл започнаха подготовките на спектакъла " Хипотетично " – план на хореографа Галина Борисова. Това е първият план, който ще бъде осъществен по линия на Програма " Апостол Карамитев ".

В постановката вземат участие актьорите Анета Иванова, Кире Гьоревски, Велислав Павлов, Стефан А. Щерев, Елена Димитрова и Пьотр Кшемински. Идеята, хореографията и режисурата на " Хипотетично " са на Галина Борисова, костюмограф и сценограф е Дарина Стоименова, звуковата среда е на Владимир Влаев.

Премиерата на " Хипотетично " ще бъде на 11 и 12 април на Сцена " Апостол Карамитев ". Припомняме, че предходната година във връзка 100-годишнината от рождението на именития артист Апостол Карамитев Народният спектакъл започва стратегия за артистични хрумвания за спектакли, които да бъдат осъществени на Сцена " Апостол Карамитев " и да станат част от репертоара на театъра.

Основната цел на самодейността е да се даде опция за представянето на разнообразни форми и естетики, да се предложат нови, интердисциплинарни вероятности към правенето на спектакъл, да бъдат открити забавни създатели, хрумвания и практики, да се насочат нови артистични провокации към трупата и екипа на театъра, да се даде видимост на нови или непознати за Народния спектакъл създатели, които да внесат самобитните си разбирания за театрално произведение.

Трите спектакъла – финалисти на първото издание на програмата, са: " НЕЧОВЕК " – взаимен план на режисьора Любомир Колаксъзов и писателя Стефан Иванов; " Съзвездия " – план на актрисата Радина Думанян за реализацията на едноименната пиеса на Ник Пейн; " Хипотетично " – план на хореографката Галина Борисова. 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР