В напрегнатото и забързано ежедневие мощно въздействие върху личността на

...
В напрегнатото и забързано ежедневие мощно въздействие върху личността на
Коментари Харесай

Как да се справим със стреса и напрежението

В напрегнатото и забързано всекидневие мощно влияние върху личността на човек оказват стресът и напрежението. Стресът и напрежението са рискови за нашето здраве, отразяват се отрицателно както на психическо равнище, по този начин и на физическо. Не е инцидентно, когато споделят, че всички заболявания идват от нервите.

Някои от признаците, които се отнасят за напрежението, са: непрекъсната отмалялост, бодърствуване, утежняване на паметта, загуба или несъразмерен вкус, главоболие, болки в стомаха и други. Не би трябвало да оставяме напрежението да ни завладее и да попаднем в порочения кръг на несъответствието и нарушената естетика на личността.

Ето няколко метода да се преборим със напрежението и напрежението:

Релаксиращ масаж

Масажът е един от най-ефективните способи за релаксация и освобождение на напрежението, защото възвръща силите ни и е източник на позитивна сила. По всяко време, когато се почувствате изтощени или напрегнати, може да вземете дребна масажираща топка с бодли. Размачкайте топката с ръце, стискайте или прехвърляйте от ръка в ръка, по-късно спуснете към ходилата и масажирайте с лек напън и тях. По този метод стимулирате кръвообращението и подобрявате цялостното положение на организма.

Йога за утешение

 Как да се оправим със напрежението и напрежението

Редовното упражняване на йога ви оказва помощ да овладеете напрежението и да останете спокойни в всекидневието. Йога упражненията работят разтоварващо, релаксиращо и възвръщат вътрешния баланс на организма. Според някои изследвания практикуването на йога попречва отделянето на повече от нужното количество киселини в стомаха, успокоява мозъка, работи добре в психически аспект и усъвършенства настроението.

Вземете гореща вана с ароматни масла

 Как да се оправим със напрежението и напрежението

Поглезете сетивата си, като вземете гореща вана с ароматни масла, изтъркайте тялото си със скраб и направете обичаната си маска. След час домашна ароматерапия или няколко часа в СПА център ще усетите по какъв начин последователно се възстановява вътрешният ви баланс.

Билки за освежаване

 Как да се оправим със напрежението и напрежението

При признаци, свързани с отмалялост, унесеност, нервност, сложна централизация или липса на такава, в природата съществуват билки, които повлияват тези признаци и оказват позитивен резултат върху организма. Това са розмарин, джинджифил, жълт кантарион, зелен чай, женшен, дамяна, гинко билоба, копър, кардамон и други. Започнете да приемате по-често благоуханен чай или билкова смес и ще усетите удобното влияние върху организма, паметта и концентрацията ви. Бъде деликатни с приема на билки и преди този момент наложително се консултирайте с вашия доктор.

Успокояваща музика

 Как да се оправим със напрежението и напрежението

Слушането на мудна музика работи успокояващо и ви освобождава от насъбраните отрицателни мисли. Бихте могли и да попеете дружно с обичаните ви артисти - това ще усъвършенства настроението ви.

Спортувайте за тонус

 Как да се оправим със напрежението и напрежението

Един от най-хубавите способи да разтоварите, да се освободите от напрежението и преборите напрежението, е да спортувате. Практикувайте обичания си спорт 2-3 пъти седмично или правете дълги разходки в градския парк. По този метод ще се почувствате прочувствено и физически по-добре, ще стимулирате обмяната на веществата в организма, тялото ви ще укрепне и ще подобрите визията си, а по-късно ще повишите и самочувствието си.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР