В НАП център на ул. 6-ти Септеври в столицата липсва

...
В НАП център на ул. 6-ти Септеври в столицата липсва
Коментари Харесай

НАП остана без система за теглене на поредни номера, новата ще бъде по-модерна

В Национална агенция за приходите център на ул. " 6-ти Септеври " в столицата липсва осведомителна система за изтегляне на следващи номера за обслужване на жителите, видя кореспондент на " Фокус ". 

Анастасия Попова, шеф отдел " Услуги за клиента " в Национална агенция за приходите Център удостовери информацията.

По думи на клиенти и на чиновници на Национална агенция за приходите, системата не работи към този момент съвсем от година и хората вършат " информации " от защитата на офиса в коя стая да влязат и на кое гише да си заплащат налозите и осигуровките. Липсата на система затруднява и работата на чиновниците, стана ясно при репортерската инспекция.

По информация на " Фокус " казусът с този тип система визира цялата страна, а освен офисите на Национална агенция за приходите в столицата.

За " Фокус " коментар направи  Лили Димитрова от Национална агенция за приходите - София във връзка със системата за ръководство на опашките:

" От известно време много от тези системи са излезли от строя, тъй като са задоволително амортизирани - работят повече от 15 години. В тази връзка към този момент имаме подписан контракт и стартира поетапно осъществяване, като новата система, която ще бъде инсталирана е за обсега на цялата страна. Тя ще бъде централизирана и включва доста и разнообразни функционалности.  Тя ще може да бъде ръководена от едно място, клиентите ще могат да си записват ден и час за посещаване, да се мери удовлетвореността на клиентите.  Визуално не знам по какъв начин ще наподобяват, само че като функционалност ще са по-модерни от досегашните. "

Освен всичко друго ще има и монитори, на които ще се има значима настояща информация все още в който жителите се намират в офисите на Национална агенция за приходите, стана ясно от думите на Димитрова.

" Стартирано е всичко, подписан е договорът, чакаме до 3 месеца да имаме доставка на техниката и след още два месеца - нейното поетапно монтиране,  тъй че надяваме от средата на годината към този момент да имаме централизирана система, която ще бъде за цялата страна идентична "., добави тя

От думите й стана ясно, че фирмата-изпълнител ще направи график за монтажа, който Национална агенция за приходите би трябвало да утвърди, след което стартира внедряването на системата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР