В надпреварите в части от Юга и ръждивия пояс“ демократите

...
В надпреварите в части от Юга и ръждивия пояс“ демократите
Коментари Харесай

Демократите с решителни победи в САЩ

В конкуренциите в елементи от Юга и " ръждивия пояс “ демократите слагат правата на абортите в центъра на акциите си, харчейки десетки милиони долари за реклами, подчертаващи поддръжката на републиканците за възбрана на абортите.

 

Демократичният губернатор на Кентъки Анди Бешир завоюва втори мандат, откакто неведнъж подлага на критика съперника си републиканец за това, че в началото е подкрепил щатската възбрана на абортите, която не съдържа изключения за обезчестяване или блудничество. Във Вирджиния демократите завоюваха контрола над двете камари след лавина от реклами, фокусирани върху абортите. В Пенсилвания демократите завоюваха място във Върховния съд на щата в конкуренция, в която също се появи вълна от реклами, свързани с абортите.

 

А в Охайо мярка за гласоподаване, установяваща право на аборт в щатската конституция, завоюва с двуцифрена разлика, поразителна проява на поддръжка за правата на аборт в закостенял щат, който Доналд Тръмп завоюва два пъти с безапелационна разлика.

 

Резултатите се равняваха на безапелационна победа за правата на абортите, доказвайки още един път, че въпросът може да засилва необятна коалиция от демократи, самостоятелни и даже някои умерени републиканци. Докато страната се насочва към президентските избори през 2024 година, Републиканската партия продължава да търси отговор на тематика, която ги тревожи след рухването на Роу. Междувременно демократите са изправени пред личен безнадежден въпрос в година, когато рейтингът, персоналният бранд и усещанията за президента Байдън за неговата валидност да служи още един мандат е неизбежно да бъдат в светлината на прожекторите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР