В над 90% от случаите, когато се констатира такова състояние,

...
В над 90% от случаите, когато се констатира такова състояние,
Коментари Харесай

Случаят Мартин Петров: Кой е виновен и ще има ли обезщетение?

В над 90% от случаите, когато се установи такова положение, банката възмездява клиента. Включително, когато има подозрения за неговото съпричастие - в реда на нещата е да се възмезди. Все едно какво е говорено на клиента и какво е принуден да подпише. Междувременно се ревизира случая. Това съобщи финансистът Емил Хърсев в коментар за случая с някогашния национал и състезател на ЦСКА Мартин Петров, който е сезирал прокуратурата за източени без негово познание 3,8 милиона лв. от банковите му сметки в " УниКредит Булбанк " АД.

Банката дава отговор за дейностите на своите чиновници, безапелационен беше Хърсев и добави, че клиентът с нищо не е длъжен, той има право. По думите му, в доста огромни случаи сходни кражби в действителност се оказват забъркани и двете страни - и банковият чиновник, и клиентът на банката.

По информация на Actualno.com, персоналният банкер на Мартин Петров - Ирина Ч. А., е уволнена поради този случай, а " УниКредит Булбанк " е подала сигнал пред Pрокуратурата преди самият Петров да го стори. Има и информация, че Ирина Ч. А. е отишла да работи в друга банка, само че няма изясненост коя е тази банка и дали банкерката продължава да работи в бранша. " В Европейски Съюз има доста повече такива измами. България е една от страните, които минимум е наранена, " сподели още Хърсев.

Може и има случай на машинация вид " Мадоф ", доста ще се учудя, в случай че банката има някаква виновност. Това разяснява пред " Нова телевизия " пък финансистът Владимир Каролев, като уточни, че е допустимо и Мартин Петров се е предоверил на персоналния си банкер. Като изключително объркващ беше посочен фактът, че е имало над 450 интервенции по сметките на Петров за доста дълъг интервал от време - 10 години.

На въпрос по какъв начин персоналният банкер удостоверява, че дадена транзакция става по избор на клиента си – откакто няма категорично пълномощие за всяка интервенция от клиента, Каролев отвърна, че " му е малко... не знам по какъв начин може да стане ". Без пълномощие да се теглят пари, да се трансферират пари от една сметка в друга ми се вижда леко невероятно, в случай че няма машинация. Един човек не би могъл да го направи това нещо, сподели Каролев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР