В над 280 училища в 13 области от страната понеделник

...
В над 280 училища в 13 области от страната понеделник
Коментари Харесай

МОН обяви къде учениците няма да учат в понеделник заради влошеното време

В над 280 учебни заведения в 13 области от страната понеделник ще бъде неучебен ден поради усложнената метеорологична конюнктура, оповестяват от Министерството на образованието (МОН).

По-рано денем министър председателят Николай Денков подреди на районните ръководства по обучение (РУО) да дадат информация към ведомството за това дали образователните занятия в понеделник ще се проведат онлайн или въобще няма да се случат. Решенията за това са взети от регионалните спешни щабове, регионалните шефове и кметове на общини.

Най-критично все още е ситуацията в област Добрич - там занятия няма да има в 67 учебни заведения от 8 общини - Балчик, Генерал Тошево, Добрич, Добричка, Каварна, Крушари, Тервел и Шабла.

В област Варна неучебен ще е денят за общо 11 учебни заведения (в общините Аксаково, Ветрино и Вълчи дол) и 4 детски градини в община Вълчи дол. В останалите образователни заведения в морската столица учениците ще участват, защото обстановката не е сериозна, заяви по-рано кметът на Варна Благомир Коцев.

В област Шумен 45 учебни заведения от 10 общини (Шумен, Хитрино, Смядово, Нови пазар, Никола Козлево, Каспичан, Каолиново, Върбица, Венец и Велики Преслав) няма да организират образователни часове.

Такова решения са взели 53 учебни заведения в Разградска област, както и 10 образователни заведения в община Котел.

Неучебен ще бъде денят и в някои учебни заведения в Ихтиман, Годеч, Сливница, Вършец. В община Велико Търново няма да се учи по заповед на кмета.

Пълният лист с образователни заведения, в които няма да се учи, може да видите по-долу. Данните са към 17:00 ч. на 26 октомври, като родителите би трябвало да наблюдават за възможни спомагателни промени.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР