В над 20 града в страната и чужбина противници на

...
В над 20 града в страната и чужбина противници на
Коментари Харесай

Протести в 20 града за Пирин

В над 20 града в страната и чужбина съперници на застрояването на Национален парк „ Пирин” излязоха на митинг. Това е четвърто следващо шествие, заяви бТВ.

Сред местата с демонстрации за повторно е и Благоевград – най-близкият до Банско огромен град. „ Това какво споделя господин министър председателят или какво споделя господин министърът на околната среда не значи нищо, ние четем документите”, споделя Владимир Милушев, един от уредниците във връзка изявленията на ръководещите, че няма да позволен бетонирането на планината.

В столицата хиляди минаха по централните улици на София. Едно от главните викания е „ Оставка”. Най-голям напън за отдръпване има върху отрасловия министър Нено Димов и вицепремиера Валери Симеонов. Опасенията на екоактивистите са, че под прикритието на спортна инфраструктура в Пирин ще се появи курорт от вида на Слънчев бряг.

Днес по време на държавното съвещание стана ясно, че кабинетът ще продкрепи единстветно построяването на втори въжен превоз. Вицепремиерът Валери Симеонов и министърът на околната среда Нено Димов също потвърдиха, че решението на кабинета е единствено за втори въжен превоз. Такова беше и импортираното предложение от алпиниста и природозащитник Боян Петров.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР