В началото започнахме да шием седалки, табла, в последствие минахме

...
В началото започнахме да шием седалки, табла, в последствие минахме
Коментари Харесай

Догодина чакаме инвеститор за автомобилен завод, обяви Борисов

В началото започнахме да шием седалки, табла, в следствие минахме на най-умното нещо, което може да се направи в един автомобил – електрониката и софтуера, хардуера. Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на представянето на революционния 3D i-Cockpit, създаден от „ Вистеон България “. Това е първият тримерен клъстер в серийното автомобилно произвеждане, внедрен в най-новите коли на "Пежо ".

"Темповете, с които се развива автомобилния бранш у нас, са доста положителни и даде за образец новооткритите фабрики за произвеждане на автомобилни елементи и програмен продукт в Пловдив, Димитровград и Русе ", добави Борисов и посочи нуждата от взаимната работа с университетите, с цел да има задоволително квалифицирани инженери.

Спопред него е притеснително, че сме били с най-ниско по възнаграждение, само че по тази причина сме си отговорни ние. "Десетилетие промотирахме България като най-евтината работна ръка. Темповете, с които това се наваксва са задоволително положителни. Има и доста високи заплати в сектора. Навремето в един Мерцедес S-класа единственото, което правеха българите е да вървят да му подритнат гумата и да кажат "Каква изработка е това ". Преди месец открихме в Пловдив цех, който създава фаровете, мигачите, стоповете, в Димитровград са кабелите, в Русе са дистанционното управление и камерите към мерцедесите, а в този момент на най-специалната кола на Мерцедес ние сме създали най-важното ", сподели министър председателят.

Премиерът акцентира, че съжалява, че на фона на всичките отрицателни вести, които се изливат, българите не могат да се зарадват на това, че тези красиви дизайни се пишат от български инженери, технолози. Той добави, че иновационният програмен продукт, показан през днешния ден, също е основан от българин. Той е уверен, че сме подготвени за цех и следващата година ще имаме вложител. "Няколко са огромните компании, които се двоумят коя да пристигна ", разгласи Бойко Борисов.

„ Вистеон Електроникс “ е водещият международен авто снабдител на цифрови инструментални клъстери. Развойният център на „ Вистеон Електроникс “ в София е най-големият за компанията в света. В него работят над 800 инженери, които създават високотехнологичен програмен продукт с технологии за колите на утрешния ден.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР