В началото на валутната търговия в четвъртък доларът се понижава

...
В началото на валутната търговия в четвъртък доларът се понижава
Коментари Харесай

Доларът спада. Турската лира продължава да се възстановява

В началото на валутната търговия в четвъртък доларът се намалява по отношение на еврото и остава постоянен във връзка с йената.

Турската лира продължава последователно да се възвръща. Но в това време националните валута на доста други разрастваща се страни - така наречен emerging markets. не стопират да отслабват.

Новината за това, че делегация от комерсиалното министерство на Китай ще посети Съединени американски щати в края на август стана фактор, оказващ напън върху американската валута.

Днес сутринта еврото се търгува в диапазона към $1,1386 при равнище $1,1345 в края на вчерашната сесия.

Общата валута се разменя против японската при курс 125,64 йени за евро спрямо 126,23 йени в края на търговията през вчерашния ден.

Курсът на $ към японската валута е 110,82 йени за $ при 111,74 йени в сряда.

Стойността на турската валута през днешния ден сутринта е към 5,85 лири за $, при курс 5,95 лири в края на вчерашната търговия. Спрямо общата валута курсът на турските пари през днешния ден е 6,66 лири за едно евро спрямо 6,75 лири в сряда.

Редица анализатори настояват, че турската лира сега е " препродадена " - т.е. подценена. Например от Институт за интернационалните финанси (IIF) считат за обективен курс на лирата сега 5 - 5,5 лири за $, изхождайки от размера на недостига по настоящия платежен баланс на Турция. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР