В началото на тази седмица отборите на Мерцедес и Ферари

...
В началото на тази седмица отборите на Мерцедес и Ферари
Коментари Харесай

Отборите имат пълна вяра на Пирели преди важната промяна в правилата

В началото на тази седмица тимовете на Мерцедес и Ферари участваха в двудневен тест на Пирели на пистата „ Каталуния “ край Барселона.

Основният обект на тестванията на испанското трасе бяха гумите, които италианската компания създава за сезон 2024. Голяма смяна в тях ще бъде, че те няма да се нуждаят от авансово загряване преди да се употребяват.
 Ферари и Мерцедес тестват гуми, които нямат потребност от затопляне Ферари и Мерцедес тестват гуми, които нямат потребност от затопляне
След Гран При на Англия ще има още един подобен тест на „ Силвърстоун “, в който присъединяване ще вземе и отборът на Ред Бул, а след тези тествания на английското трасе Пирели ще показа всички събрани данни на тимовете. Те на собствен ред ще би трябвало да ги прегледат, след което ще има гласоподаване дали от следващата година да бъде отстранено предварителното затопляне на гумите.
 Рикардо се връща зад кормилото на кола от Формула 1 през юли Рикардо се връща зад кормилото на кола от Формула 1 през юли
Преди това гласоподаване шефът по представянето на Астън Мартин Том Маккълоу съобщи, че тимът имат религия на Пирели, че италианската компания ще успее да реализира мечтаните цели. Увереността е подплатена от въведението в Монако нови гуми за напълно мокра настилка, които не се нуждаят от авансово затопляне.

„ Ние имаме тотална религия на Пирели – сподели Маккълоу – Те създадоха и вкараха новата гума за мокра настилка в Монако, която е сложна писта, на която да накараш гумите да работят. Ние изцяло имаме вяра на Пирели и поддържаме тяхната стратегия. Мисля, че те подхващат нужните стъпки и вкарват нови неща, чак когато са сигурни, че те работят. “
 Сайнц и Шумахер приключиха теста на Пирели в Барселона Сайнц и Шумахер приключиха теста на Пирели в Барселона
Отборният инженер на Ферари Джок Клиър пък приказва за провелия се по-рано тази седмица тест в Барселона, в който отборите кара „ на сляпо “. Под това се схваща, че отборите не знаят какво тъкмо тестват и само са наясно с това какво Пирели желае от тях като стратегия.

„ Ние сме слепи по време на тези проби и по този начин и би трябвало да бъде. Така че ние не знаем какво тъкмо тестваме. Знаем каква ще е програмата ни, само че не знаем какви тъкмо са разликите в гуми, единствено знаем какви са задачите ни.

„ Пирели към този момент демонстрираха, че са положителни в това да реализират мечтаните от тях резултати. Всички проби на Пирели, в които ние сме взели участие, са завършвали с усъвършенстване в нещата, които бяха нашия фокус “, изясни Клиър.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР