В началото на годината направихме кратък обзор на цените на

...
В началото на годината направихме кратък обзор на цените на
Коментари Харесай

Плащаме все повече пари за все по-чупливи телефони


В началото на годината направихме къс преглед на цените на смарт телефоните от последните няколко години и установихме, че в този момент не е моментът да сменим остарелия си уред с нов.
 Смартфоните, цените им и за какво да забавим покупката на нов
Защо в този момент не е моментът за нов телефон

Тези обстоятелства ще ни разубедят да купуваме

Наскоро Bloomberg разгласява графика, която напълно образно демонстрира по какъв начин единствено в границите на година-две цените на смарт телефоните започнаха да порастват и да доближават неразумни небеса, от които надали ще се върнат в скоро време.
 Снимка 417060

Тенденцията на растящите цени на новите телефони е съпроводена от още едно събитие, за което приказваме много по-рядко, а точно чупливостта на новите модели и цените на ремонтите им.

2017 година е годината, в която цените осезаемо започнаха да порастват. Успоредно с това огромните производители загърбиха пластмасовите и металните корпуси, заменяйки ги със стъклени с претекста, че стъклото е нужно за реализирането на безжично зареждане.

Така ремонтът на стъкления тил на iPhone XS към този момент коства 549 $, до момента в който гърбът на iPhone 7 може да бъде сменен против 320 $.
 Снимка 417062

Нов екран за iPhone 7 коства към 149 $, до момента в който счупеният екран на iPhone XS би ни коствал цели 279 $.

Ситуацията е сходна и при Samsung, само че цените при корейския колос са много по-ниски. Нов екран на Galaxy S10 би ни коствал 229 $, а задният панел може да бъде заменен за 99 $.

Това, което ни озадачава най-вече, е, че всеобщият консуматор към момента е податлив да даде над 200 $ за нов екран, до момента в който за толкоз пари може да бъде закупен чисто нов смарт телефон на някои от по-непопулярните производители.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР