В началото на есента именитият хореограф Христо Ив. Димитров подготвя

...
В началото на есента именитият хореограф Христо Ив. Димитров подготвя
Коментари Харесай

Предпремиерно в Пловдив през септември очаквайте Тайната...

В началото на есента именитият хореограф Христо Ив. Димитров приготвя специфичен подарък за почитателите на българското фолклорно завещание и най-много за феновете на изкуството на Национален фолклорен отбор " БЪЛГАРЕ ". Деня на своя 50-годишен празник - 7 октомври 2019 година, основателят и продуцент на емблематичния отбор ще означи с неповторим двучасов бенефисен театър в Зала 1 на НДК.

Преди това събитие, на 11 септември от 20:30 часа на сцената на Античния спектакъл в Пловдив ще се състои предпремиерата на спектакъла. Юбилярят неслучайно е избрал да показа събитието с пловдивчани, измежду които са доста негови сътрудници и другари. Христо Димитров приключва своето висше обучение в АМТИИ-Пловдив в компетентност " Хореографска постановка " и градът под тепетата заема особено място в сърцето му.

Тайната " БЪЛГАРЕ " - седем неразказани истории е озаглавил описа за делото на живота си потвърденият създател, който и в този момент е създател на сюжета, режисурата и хореографията. Зрителите ще проследят най-хубавото, показано през годините от Христо Димитров и отбор " БЪЛГАРЕ " в седем театрални картини. Освен историята на основаване на всяка от картините, присъстващите ще станат съпричастни и към завладяващи моменти от биографията на ансамбъла и на неговия началник.

" На този бенефис за финален път ще изляза на сцената да танцувам като участник в театър. Приходите от двете представления ще внеса във фонда за осъществяване на новата ми концепция - идното грандиозно шоу по мои сюжет и постановка, предопределено за европейската и международната сцена. Това ще е театър с необятно интернационално присъединяване, в основата на който, естествено, ще е отбор " БЪЛГАРЕ ". - открехва леко завесата към новите си креативен търсения Христо Димитров.

Билетите за предпремиерата на Тайната " БЪЛГАРЕ " - Седем неразказани истории в Пловдив на цени от 20, 30, 40 и 50 лв. са към този момент в продажба на касата пред община Пловдив, Билетна каса „ Маскарт “ в ДК „ Борис Христов “, Туристически информативен център до Римския стадион и в цялата партньорска мрежа на Eventim.bg.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР