В началото на дебата от партия Възраждане определиха, че се

...
В началото на дебата от партия Възраждане определиха, че се
Коментари Харесай

Депутати се скараха за процедурните правила за избор на шеф на КПКОНПИ

В началото на дебата от партия " Възраждане " дефинираха, че се основава " нова, неприемлива коалиция ". Иво Русчев: " Продължаваме промяната пристигна на власт с обещанието за битка с корупцията, за нулева приемливост и " изчегъртване " на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и ГЕРБ от властта. В последна сметка направи коалиция с Българска социалистическа партия. В момента се пробват да създадат нова коалиция с Българска социалистическа партия, което е абсурд. "

От Движение за права и свободи оферират ръководителят на КПКОНПИ да дава уверение за психическа валидност, увещание, че препоръчаното лице не е под следствие на самата комисия и ненавършени 65 години. Депутатът Александър Несторов: " Ще ви допускам, че тези процедурни правила не са гласени за един човек, тъй като със закона, който сте внесли, за противопоставяне на корупцията следва да бъде основана комисия за противопоставяне на корупцията, където, доколкото запознат съм вашите водачи, ще бъде назначен Бойко Рашков. Или най-малко това е изискването да има коалиция. Да, ще пропуснем и обстоятелството, че цялата страна се тресе. Броят на рецесиите ги направихте двуцифрено число. Хората нямат какво да ядат. "

Маноил Манев от ГЕРБ добави още условия: " Декларация за това, че претендентът в никакъв случай не е бил подлаган на процедура по лишаване на допуск до класифицирана информация ". От Българска социалистическа партия репликираха. Емил Георгиев: " Що се отнася до длъжността, че до 65 година някой може да кандидатства някъде, а да ви напомня ли, на каква възраст е президентът на Съединените щати? "

Има предложение претендентите да бъдат проверявани за принадлежност към службите на " Държавна сигурност " и Българската национална войска. Въпросът за възможния избор на вътрешния министър в оставка Бойко Рашков за ръководител на държавната антикорупционна комисия КПКОНПИ към момента не намира безапелационна поддръжка от партиите, които договарят с мандатоносителя Българска социалистическа партия за сформиране на държавно управление.

В дневния ред е и провеждането на постоянен петъчен парламентарен надзор. Трима министри в оставка ще вземат участие в него.

Заместник-министър ръководителят по стопанската система и промишлеността и министър на стопанската система Корнелия Нинова ще отговори на въпрос, по отношение на незабавната процедура за назначение на новите членове на Съвета на шефовете в " Държавна консолидационна компания " ЕАД, " Национална компания индустриални зони " ЕАД и Надзорния съвет на " Българската организация за експортно обезпечаване " ЕАД. Пет въпроса са отправени към министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков, на депутатски въпроси ще отговори и министърът на културата Атанас Атанасов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР