В началото на 2019 г. може да стартира строителството на

...
В началото на 2019 г. може да стартира строителството на
Коментари Харесай

Проф. Чирков: В началото на 2019 г. във Варна стартира изграждането на Черноморската кардиоклиника

В началото на 2019 година може да започва строителството на новата Черноморска кардиоклиника във Варна, която ще е измежду най-модерните в Европа. Това заяви за Varna24.bg проф. доктор Александър Чирков, бащата на модерната сърдечна хирургия и кардиология у нас.

" Варна е моят обичан град и не на вятъра съм взел решение тук да направя една от най-хубавите бирници в Европа.  Надявам се при започване на 2019 година да стартираме да строим. Финансирането е обезпечено и ще стартираме. Все още ве сме взели решение къде тъкмо ще бъде. Предлагат ни няколко места, още избираме. Бяхме съвсем капарирали едно място, само че се трансформираха нещата. Сега съм си избрал един имот по пътя за Виница, от Грандхотела като се отива нагоре. Харесват ми и местата към Бриз1, Бриз 2...Проектът е изработен и заплатен преди 12 години. Платен е от съветския " Газпром “ и е супер план за над 1 млн.евро.  

Комисарят по здравеопазванто сподели, че такова нещо не е виждал. Ако ние го изпълним това нещо в България, Варна ще се трансформира в център на привличане на лекари и сестри да се учат там, само че и най-много на пациенти от целия свят. 

Реализацията на плана е на стойност 44 млн. евро, обезпечени от вложители. Целта ни е когато влезе в болничното заведение ни един пациент, ние в действителност да сме му помогнали. Екипът за болничното заведение ще се състои множеството от мои досегашни сътрудници, които са в чужбина. Те ще бъдат привлечени тук. Това са професори и доценти, приказвал съм с тях, че ще са подготвени да изоставен даже доста хубави места, с цел да дойдат тук от Германия и Австрия. Ще притеглим и най-хубавите ми възпитаници от България. Младите ще ги изпратим на образование в чужбина най-малко за по година  и половина-две, до момента в който се строи клиниката.  Поне 90 души, сестри и доктори възнамерявам да изпратим в чужбина.  Предвиждам опция да се кооперираме с непознати лечебни заведения.

Площта, върху която ще се строи болничното заведение е към 11 декара.  Ще разполага клиниката със 110 кревати. Около 150 души ще работят в нея. Така сме се разбрали с вложителите, заплатите да бъдат доста по-високи от тези в България. Ще работим със здравната каса, както ис частни каси по света. Подписах един контракт с основният началник на осигурителното сдружение на " Газпром “  да не изпращат пациенти в Германия и Австрия, а да работят с нас и да изпращат всички пациенти насам. Министърът на опазването на здравето в Русия по времето на Горбачов е участвал в моята болница в София и е казвал: " От такова нещо се нуждаеме и ние в Москва! Ако аз имам един Чирков ще бъда най-щастливия “, разяснява проф. Чирков.

Какво още сподели проф. Чирков, вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР