В МВР се извършва проверка за поведението на граничните полицаи,

...
В МВР се извършва проверка за поведението на граничните полицаи,
Коментари Харесай

Как се клонират автомобили, България е първенец в създаването на коли-близнаци

В Министерство на вътрешните работи се прави инспекция за държанието на граничните служители на реда, които първо са отказали, а след това са пуснали Владислав Горанов да напусне страната преди дни. Това разяснява вътрешният министър Бойко Рашков по тематиката с клонирания автомобил на някогашния финансов министър. Според автоексперти единствено за два часа крадците на коли могат да създадат съвършения препис на първокласно возило от най-голям клас.

Пренабиване на номера на рамата и шасито, промяна на регистрационните табели и издаване на комплект на документите - по този начин се основава по този начин наречения " клонинг " автомобил. За задачата крадците намират скъпа кола, продадена легално, със същите външни характерности като цвят и модел, и механически - като размер на мотор, да вземем за пример.

" Ако са положителни 2 часа. То не е толкоз комплицирано да направиш копие, приготвя се авансово това нещо. Правиш си едни номера, безусловно позволено, слагаш номерата, сменяш ВИН-а на автомобила. Изготвят се лепенки, тъй като те авансово са направени нещата, тъй като се знае близнакът на кой автомобил ще бъде изработен ", съобщи Филип Лазаров, авто специалист.

Най-често автокрадците вършат клонинги на супер първокласни коли. Като след това ги продават на цени от 30 до 50% от пазарната.

Според юрист Людмил Ангелов страната ни е измежду водачите по правенето на близнаци на коли. Мрежата е добре проведена и техниката за пренабиването на номерата се внася от западна Европа.

" Най-често се внася от Германия сходна техника. Внася се на обособени детайли, да не може да бъде направена връзка в какво в действителност ще се трансформира този или оня детайл. Най-често нещата се разплитат, когато се извърши със самия автомобил някакво ПТП или когато някой има недоволство от кражба на автомобил, или притежателя на клонирания автомобил се пробва да минава някоя от границите ", добави юрист Людмил Рангелов.

А въпросът с колата на Владислав Горанов не е единственият случай на клониран автомобил на прочут българин.

" Човекът е бил с позиция в България, само че все пак по това време през 90-те години не можеш да се обадиш на военния министър на Мексико и да му кажеш - дай си ми колата ", сподели още Филип Лазаров, авто специалист.

Крайната точка на клонираните коли всеобщо са страни отвън Европейски Съюз като Украйна, Русия, Сърбия и арабския свят.

Репортер: Кристиян Гаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР