В Москва започна срещата на премиера Бойко Борисов с руския

...
В Москва започна срещата на премиера Бойко Борисов с руския
Коментари Харесай

В Москва започна срещата на премиера Бойко Борисов с руския президент Владимир Путин

В Москва стартира срещата на премиера Бойко Борисов с съветския президент Владимир Путин.
С думите " Приятели, сърдечно ви поздравявам на срещата " Владимир Путин посрещна българската делегация, на която участват вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на енергетиката Теменужка Петкова и посланикът ни в Москва Бойко Коцев. Началото на срещата Борисов - Путин бе открита за публицисти. Путин употребява опцията да благодари на премиера ни, че се е отзовал на поканата:
" Много се веселя, че след задоволително дълга пауза приехте нашата покана, откакто разговаряхме и с президента Румен Радев се надяваме да се основат положителни условия за развиване на нашите връзки. Има и други сфери, в това число стопанска система, политически контакти, просвета, духовно доближаване. Съвсем неотдавна отбелязахме 140 години от Освобождението на България от османско робство и 24-ти май, Деня на славянската книжовност и просвета ", сподели съветският президент.

Борисов означи, че през всичките тези години е имал опция да обменя мисли с домакина си по телефона и в този момент по някоя от тематиките се чака прогрес - за Западните Балкани: " Русия постоянно е имала своето огромно въздействие и измежду хората, и религиозно, тъй че е хубаво вие да знаете всичко, което вършим с сътрудниците в Европа ". Отбеляза и положителното съдействие в областта на сигурността: " В битката с тероризма работим доста добре с вашите служби и в областта на туризма, и в областта на селското стопанство. Бихме могли много по добре да работим и да пожелаем триумф на Световното състезание! След 10-15 дни светът ще е футбол и столица ще му е Русия ", сподели Борисов.

Очаквайте по-късно и конференция на двамата. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР