В Москва в четвъртък започнаха обявените неработни дни - влязоха

...
В Москва в четвъртък започнаха обявените неработни дни - влязоха
Коментари Харесай

В Русия започват да влизат в сила нови санитарни мерки

В Москва в четвъртък започнаха оповестените неработни дни - влязоха в действие ред ограничавания, учебните заведения и заведенията за хранене са затворени, с цел да се ограничи епидемията от Covid-19, развихрила се в Русия поради вялото движение на имунизацията, съобщи Франс прес.

Ресторантите, салоните за хубост, магазините за облекла и мебели, спортните зали, танцовите школи и други " несъществени " съгласно управляващите обекти за услуги ще останат затворени до 7 ноември.

Разрешено е да работят единствено аптеките и магазините за хранителни и други артикули от първа нужда, уточни Сергей Собянин, кмет на столицата - най-силно засегнатия от епидемията град в Русия.

На множеството държавни предприятия и служби обаче е подредено да спрат активността си през това време.

Същевременно президентът Владимир Путин разгласи неработни дни от 30 октомври до 7 ноември в цялата федерация с вярата да забави придвижването на потоци от хора, надлежно и разпространяването на вируса.

Но откакто няма разпореждане за наложителен локдаун, мнозина поданици на страната считат да идат на отмора - курортът Сочи да вземем за пример се кани да посрещне 100 000 гости, прекомерно известни са и уеб страниците на туристическите организации.

Вече от седмици Русия непрекъснато чупи върхове по смъртност и брой на инфектираните за денонощие. Тази пагубна обстановка се изяснява с дребния % имунизирани и закъснялата реакция на управляващите.

По данни на държавното управление жертвите на вируса в Русия към този момент са над 233 000, което я прави най-силно потърпевшата европейска страна. Федералната статистическа организация, употребяваща друга методика, заяви в края на август за над 400 000 умряли от заболяването.

Ваксинацията върви мъчно поради недоверието на хората към управляващите и склонността им да изчакват. Едва една трета от тях са имунизирани напълно съгласно профилирания уебсайт Gogov, при все това Русия е създала и създава 4 лични препарата.

Властите обаче не възнамеряват към този момент да вкарват карантина или изключително състояние, с цел да не подлагат на това тестване и без друго нежната стопанска система.

Путин афишира неработни дни за четвърти път от началото на пандемията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР