В Москва, където вчера беше на посещение, генералният секретар на

...
В Москва, където вчера беше на посещение, генералният секретар на
Коментари Харесай

Гутериш в Москва: Да спрем боевете в Украйна възможно най-скоро

В Москва, където през вчерашния ден беше на посещаване, генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш сподели, че търси способи за прекъсване на боевете в Украйна допустимо най-бързо.
" Ние сме извънредно заинтригувани да намерим способи, с цел да създадем условия за ефикасен разговор, да създадем условия за преустановяване на огъня допустимо най-скоро, да създадем условия за спокойно решение ", съобщи той при започване на диалозите с съветския външен министър Сергей Лавров. И добави, че е предложил " основаването на контактна група за филантропична помощ ".
Преди срещата Лавров предизвести Запада, че доставките на оръжия за Украйна трансформират НАТО в страна във боен спор с Русия.
В понеделник вечерта външният министър предизвести, че съществува действителна заплаха от експлоадиране на Трета международна война. Това съобщи той по " Първи канал " на съветската социална телевизия. Сравнявайки обстановката с Карибската рецесия, Лавров разясни, че " тогава в действителност е имало малко правила, писани правила ". И добави, че " е имало канал за връзка, на който водачите " на Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати са се доверили. " Сега няма подобен и никой не се пробва да го сътвори. Някои плахи опити, направени на ранен стадий, не доведоха до огромен резултат. Те включваха обстоятелството, че към този момент обезверено се опитваше да пробие в НАТО през всичките тези години, когато тя се разширяваше в прорез с обещанията, когато Украйна се доставяше с оръжие в прорез с нашите предизвестия, насърчаваше по всевъзможен метод нейната русофобска същина, същността на режима, който беше открит при Порошенко и се укрепва при Зеленски ".
Според украинския външен министър Дмитро Кулеба съветският му сътрудник се пробва да " изплаши света да не поддържа " Киев.
Доклад на Стокхолмския интернационален институт за проучване на мира демонстрира, че международните военни разноски са се нараснали с 0,7% през 2021 година Тези на Съединени американски щати са най-големи - 801 милиарда $. Следват Китай и Индия.
На среща във военновъздушната база " Рамщайн " в Германия, с хазаин американския министър на защитата Лойд Остин, представители на към 40 страни разискват военни доставки за Киев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР