В Москва и околностите от дни се съобщава за разполагането

...
В Москва и околностите от дни се съобщава за разполагането
Коментари Харесай

В Москва от дни разполагат системи за ПВО – вече има обяснение за това

В Москва и покрайнините от дни се оповестява за разполагането на системи на противовъздушна защита, като в обществените мрежи се появиха мнения, че съветската столица се готви за евентуални въздушни набези. И през днешния ден се появи пояснение.

Русия заяви, че е направила учения за противовъздушна защита в Московска област, с цел да отбрани сериозната си инфраструктура при положение на " въздушни офанзиви ", съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" В Московска област се състоя подготовка с персоналния състав на зенитно-ракетна бригада на Западния боен окръг (ЗВО) за отразяване на въздушни офанзиви против значими военни, промишлени и административни обекти ", се споделя в изказване на пресслужбата на ЗВО, оповестено на уеб страницата на министерството на защитата и представено от ТАСС.

Според министерството съветските бойци са отработили потреблението на зенитни ракети С-300.

В учението участваха " над 150 военнослужещи и повече от 30 единици оръжие, военна и специфична техника ", прецизира ведомството.

Отбранителното министерство не показва обаче по кое време се е състояло учението.

Запитан дали Русия се притеснява, че Москва може да стане цел, представителят на Кремъл Дмитрий Песков през вчерашния ден отхвърли да отговори, като трансферира въпроса към министерството на защитата.

През последните месеци Русия стана обект на няколко набези, за които упреква Украйна - от саботажи до удари с безпилотни самолети и артилерийски обстрел на погранични региони, напомня Агенция Франс Прес.

Същевременно създателят на съветската частна военна компания (ЧВК) " Вагнер " Евгений Пригожин написа отворено писмо до координатора на стратегическите връзки към Съвета за национална сигурност в Белия дом Джон Кърби, в което го пита какво закононарушение е направила организацията му, съобщи ТАСС.

" Уважаеми господин Кърби, имам въпрос към вас: можете ли да посочите какво закононарушение е направила ЧВК " Вагнер "? ", се споделя в писмото, оповестено през днешния ден в Телеграм от пресслужбата на Пригожин, и представено и от Ройтерс.

Кърби заяви през вчерашния ден, че американското държавно управление ще разгласи " Вагнер " за транснационална незаконна организация, което ще разреши на Съединени американски щати и други страни да лимитират интернационалния бизнес на наемническата войска и интернационалната ѝ мрежа от поддръжници.

" Вагнер " е незаконна организация, виновна за зверства и нарушавания на човешки права в Украйна и по света, съобщи Кърби, представен от международните организации. Той сподели също, че идната седмица американското държавно управление ще наложи съответни наказания против групата " Вагнер ", само че не посочи какви.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР