В Монтана стартира ремонтът на централния площад „Жеравица”. "Последната реконструкция е

...
В Монтана стартира ремонтът на централния площад „Жеравица”.
"Последната реконструкция е
Коментари Харесай

Започна ремонтът на централния площад в Монтана

В Монтана започва ремонтът на централния площад „ Жеравица”.
"Последната реорганизация е от далечната 1983 година, напомни кметът Златко Живков.
"Започва поетапната смяна на центъра на град Монтана. След близо 40 години, при един несбъднат до дъно план през 1983 година, опитваме да подобрим, да променим и да изградим нещо, което да бъде доста по-добро и по-хубаво за всички хора, които обичаме Монтана, както и за всички посетители. Първият сектор, който затваряме и който изолираме, такива ще има несъмнено 7-8, на централния площад, на "килима ", от двете страни на фонтаните, до театъра, около канала - озеленяване, осветяване, водни площи нови, безусловно всичко ново и променено. Стъпваме на един план, който е изработен преди 4 десетилетия и който към този момент не може да остане и да продължи по този метод, по който беше ", сподели градоначалникът.
В края на 2020 година страната отпусна 5.3 милиона лв. за ремонта на централния площад в Монтана, който се простира на повърхност от 17 декара. Реконструкцията ще се извърши на стадии.
"Първоначалната ни концепция беше до Нова година. Може би въпреки всичко ще има потребност от доработка, тъй че да не става за сметка на качеството. Аз съм уверен, че Монтана ще има един отговарящ център ", изясни кметът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР