В момента, за разлика от служебното правителство, когато президентът Радев

...
В момента, за разлика от служебното правителство, когато президентът Радев
Коментари Харесай

Георги Харизанов за разпада при патриотите: Робинята Изаура пасти да яде

В момента, за разлика от служебното държавно управление, когато президентът Радев разполагаше с цялата власт, е налице социална полемика. Когато се смениха критериите небрежно по време на служебното държавно управление в интерес на „ Грипен “, такова разискване нямаше. Това съобщи пред Българска национална телевизия политическият анализатор Георги Харизанов във връзка ветото на президента Румен Радев върху договорката за закупуване на самолети F-16.

„ Когато алтернативата е аероплан, създаван в ненатовска страна, няма по-естествен избор и се надявам през днешния ден тази сага да завърши “, добави той.

По мотив разпадането на „ Обединени патриоти “ политологът Борис Попиванов уточни, че „ огромната коалиция “ и ръководещото болшинство не са застрашени.

„ Изненада няма. Въпросът е дали Волен Сидеров ще успее да се обявява като някакъв опозиционен център. И какво ще стане с фрагментите на „ Атака “ във властта. Ако те останат, това значи, че никакво раздробяване действително няма “, съобщи той.

Георги Харизанов се съгласи и добави, че до момента в който Емил Караниколов е министър, за излизане на „ Атака “ от властта не може да се приказва.

Според него, на обществото му е писнало от разприте сред трите обединения в „ Обединени патриоти “. „ Робинята Изаура пасти да яде. То е едно гонене, едни кавги. Спомняте си по какъв начин протече акцията за евроизборите тази година, обидите, репликите които си разменяха, всеки по своята си телевизия. Ако най-сетне този сериал завърши, мисля си, че никой няма да изгуби “.

Според Харизанов, България и светът като цяло от ден на ден привикват с пробивите в киберсигурността. „ Не съм склонен, че не се поставят старания, само че доста мъчно може да убедите обществеността. Система, която да предотвратява всевъзможни опити, надали съществува “, сподели той. По думите му, държавната администрация изостава от частния бранш в това отношение.

Харизанов уточни, че писмото на хакера, с което той уведомява за пробива в Национална агенция за приходите, е бил със мощен политически заряд „ волно или не “.

По отношение на кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор, Харизанов разяснява: „ Целта на промяната от 2014-2015 година беше да се обособи прокурорска гилдия и тя да афишира номинациите “. Затова и митингът през вчерашния ден пред Висш съдебен съвет е бил безпочвен.

„ Тези, които стачкуваха през вчерашния ден против Иван Гешев, стачкуваха против себе си “, добави Борис Попиванов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР