В момента за да контролираме разпространението на Covid-19 у нас

...
В момента за да контролираме разпространението на Covid-19 у нас
Коментари Харесай

В момента чакаме болните с Covid-19 да дойдат, а трябва да ги търсим

В момента с цел да направляваме разпространяването на Covid-19 у нас разчитаме единствено на физическото уединяване, с цел да прекъснем връзката сред възможните източници на болест и останалото население. Същевременно обаче поради ограничавания контингент, който се тества, изоставаме в откриването на случаите и вървим след събитието.

Пропускаме или откриваме късно новите случаи, а защото те са източници на инфекцията, това значи, че даваме опция да се развият от ден на ден нови вериги на епидемиологичния развой измежду популацията. Според умозаключение на задгранични специалисти в даден миг откриването на заболели, които нямат връзка между тях, е индикация, че обстановката е излязла от надзор. Това разяснява пред Mediapool епидемиологът доцент Нина Гачева. Нейна публикация по казуса на епидемиологичния разбор е включена в труда на Медицинския експертен съвет към премиера, който просъществува единствено две седмици и се разпусна след правенето му.

От въздържан към деен епидемиологичен контрол

Гачева счита, че България би трябвало да се възползва от опита на други страни и да премине към деен епидемиологичен контрол.

Доц. доктор Нина Гачева е лекар по медицина, епидемиолог.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР