В момента в различни бази за настаняване в страната живеят

...
В момента в различни бази за настаняване в страната живеят
Коментари Харесай

Министър Димитров: Над 17 400 украински бежанци живеят в базите за настаняване в момента


В момента в разнообразни бази за настаняване в страната живеят 17 462 украински бежанци, най-малко половината от които са деца, сподели през днешния ден във Варна министърът на туризма. По думите му от началото на държавната стратегия за подпомагането им в места за настаняване за друг интервал са отсядали 220 100 души.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7681
Администрирането на бежанци не би трябвало да е работа на Министерството на туризма, бе позицията на Димитров. По думите му тази задача ангажира голям запас на ведомството, в случай че има други институции, които би трябвало да се занимават с тези въпроси.

Настоящото заплащане от 84 милиона лв. почиства отговорностите към хотелиерите за юни, юли и 95 на 100 от август, сподели още министърът. Според него следва да бъде направено в детайли проучване за действително направените от обектите разноски. Ще има разминавания, само че няма да остане хотелиер, който да не получи средства, в случай че сумите бъдат несъмнено потвърдени, сподели Димитров.

Как и дали ще продължи мярката за настаняването на бежанците, чакаме да каже Междуведомственият съвет, сподели още министърът. Според него решението би трябвало да бъде взето напълно скоро, тъй като няма логичност хората да продължат да живеят в летни курорти, изключително като се има поради, че децата би трябвало да вървят на учебно заведение. 

Министерството на нововъведенията и растежа съумя да окаже помощ при приемането на бежанците с 62,8 милиона лв. посредством програмата за конкурентоспособност, добави ръководителят на ведомството Александър Пулев.

По думите му поддръжка са получили над 93 хиляди души, като осъществените нощувки надвишават 1 милион. Министърът добави, че в този момент Министерството на туризма е показало нов план в помощ на бежанците, който е на стойност към 9 милиона лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР