В момента в пленарната зала на парламента текат разисквания по

...
В момента в пленарната зала на парламента текат разисквания по
Коментари Харесай

Патриотите искат санкции до 100 000 лева за търговски вериги, които не предлагат български храни

В момента в пленарната зала на Народното събрание текат разисквания по въвеждането на наказания за комерсиалните вериги, които по време на изключителното състояние не съблюдават актове на Министерския съвет за отбрана на производството на храни, в това число и въведеното обвързване да оферират българска продукция на обособени площи. Става въпрос за имуществена глоба от 15 до 25 хиляди лв. при първо и от 30 до 50 хиляди лв. при наново нарушаване.

По време на дебатите парламентарната група на "Обединени патриоти " предложи още по-високи наказания - при първо нарушаване от 30 до 50 хиляди лева, а при наново - от 60 до 100 хиляди лева

Българска социалистическа партия предложи квоти за български храни в комерсиалните вериги - най-малко 51 на 100 от плодовете и зеленчуците да са български, както и 70% от млякото, млечните артикули и виното, 20 на 100 - от месото, а 50 на 100 - от пилешкото.

Лидерът на левицата Корнелия Нинова предложи в Закона за изключителното състояние да се запише предлагането на премиера Бойко Борисов - страната да изкупи продукцията на българските производители, които не могат да я продадат поради затварянето на пазарите, и да я раздаде на обществено слабите за Великден.

Предстои предлагането за глобите бъде гласувано тази вечер, след разискванията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР