В момента топката е в полето на ГЕРБ, те са

...
В момента топката е в полето на ГЕРБ, те са
Коментари Харесай

Асен Василев: Да управляваме заедно с ГЕРБ-СДС е невъзможно

В момента топката е в полето на ГЕРБ, те са мандатоносител, победител на изборите и те би трябвало да излъчат държавно управление. Ние, като втора политическа мощ, единствено можем да улесним този развой, и сме го създали оптимално. Съвместно ръководство сред ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) е безусловно невероятно. Няма вид, при който ние да желаеме министерски квоти в проектокабинет на ГЕРБ. Това съобщи заместник-председателят на Продължаваме промяната Асен Василев в предаването по БТВ.

" ПП-ДБ направи всичко допустимо да помогнат на ГЕРБ-СДС със законодателна и управническа стратегия, само че като съпротива могли да стоят встрани и да гледат сеир ", акцентира той.

" Никой от ГЕРБ не е желал квота в проектокабинета на ПП-ДБ ", стана ясно от думите на Асен Василев. Той добави, че точно това е проектосъставът на Министерския съвет, който обединението ще предложи за гласоподаване в Народното събрание, в случай че се стигне до втория мандат за сформиране на държавно управление.

" Сега обединението се пробва да бъде оптимално градивна, тъй като това е добре за България. 2/3 от гласоподавателите на ПП-ДБ са срещу да се прави коалиция с ГЕРБ-СДС ", сподели Василев.

" Това, което се вижда в Народното събрание, е, че най-накрая нещата се случват в Народното събрание, а не отвън него. Не се вършат обединения отвън постройката на Народното събрание ", безапелационен е Асен Василев.

Според него има комплициране в редиците на ГЕРБ, които не знаят какво желаят - дали държавно управление с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, дали са подготвени да поддържат проектокабинета на ПП-ДБ.

Асен Василев призова ГЕРБ да кажат на какъв брой % оценят възможностите за сформиране на държавно управление. " Сега се чака ГЕРБ да покажат дали мислят повече за България, или за тяснопартийните си ползи ", заключи той.

Във връзка с опита за атентат, осъществен срещу главния прокурор Иван Гешев, Асен Василев коментира, че е извънредно време обвинител номер едно да каже за какво е подвел шефа на Националната следствена работа, че семейството му е било в една от колите на кортежа.
ТЕМА преди 19 минути 151 преди 3 часа 1193 преди 5 часа 1352
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР