В момента се провежда дискусия с Булгаргаз кога точно да

...
В момента се провежда дискусия с Булгаргаз кога точно да
Коментари Харесай

Обсъжда се с Булгаргаз кога точно да се активира точката Комотини за приемане на азерския газ

В момента се организира полемика с " Булгаргаз " по кое време тъкмо да се задейства точката Комотини за приемане на азерския газ. Това сподели изпълнителният шеф на плановата компания " Ай Си Джи Би " (ICGB) Теодора Георгиева, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тя посочи, че има информация, че публичният снабдител има подписан анекс и запазен потенциал до края на септември да приема азерски газ от Неа Месемврия - Сидерокастро, тъй че " Ай Си Джи Би " ще се съобрази напълно с поетите задължения на " Булгаргаз ", с цел да може да се задейства точката Комотини.

По думите й построяването на интерконектора с Гърция и оптимално бързото му въвеждане в употреба е един от най-големите цели на България и района, по този начин и на " Ай Си Джи Би ".

Георгиева чака планът да бъде предаден на " Ай Си Джи Би " подготвен за употреба, отговарящ на всички условия, които са планувани в законодателството. " Ние към този момент сме на финалната права ", посочи тя.

Основните действия към този момент са свършени, само че има съпътстващи действия, които са наложителни за легализиране на плана, посочи Теодора Георгиева.

Изпълнителният шеф на " Ай Си Джи Би " съобщи, че планът се употребява със специфична поддръжка на институциите.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР