В момента се намираме в едно колабиращо състояние. Смея най-отговорно

...
В момента се намираме в едно колабиращо състояние. Смея най-отговорно
Коментари Харесай

Животновъди търсят подкрепа от ЕНП заради нерешени секторни проблеми в България

„ В момента се намираме в едно колабиращо положение. Смея най-отговорно да заявя, че браншът завършва! ”, сподели Бойко Синапов от съдружие „ Обединени български животновъди ”
Представители на животновъдните асоциации в България срещнаха ръководителя на Комисията по земеделие и развиване на селските региони Норберт Линс с сериозното положение на българския животновъден бранш и неналичието на каквато и да е поддръжка от българското държавно управление. Срещата стана със съдействието на евродепутата от ЕНП/ГЕРБ Асим Адемов, който ги увери, че са потърсили поддръжка на вярното място: „ Те са тук, тъй като до този миг не са усетили поддръжка от изпълнителната власт в България в лицето на новите ръководещи и търсят решение на своите проблеми в Екологичен потенциал, търсят отговор на въпросите, които не са намерили в България. Те се оплакват от това, че секторът в България е в доста тежка обстановка. Стига се до там, че поголовно се колят животни, което директно заплашва продоволствената сигурност първо в нашата страна, а по-късно в целия Европейски съюз. ”

Думите му удостовери и Бойко Синапов от съдружие „ Обединени български животновъди ”. „ В момента се намираме в едно колабиращо положение. Смея най-отговорно да заявя, че браншът завършва! Сега се случва нещо ужасно. Забавят се ограниченията за преодоляване на рецесията, които имат всички прилежащи на нас страни. ”

„ Отвсякъде се явява нелоялна конкуренция. Ще дам образец - преди Великден - с агнетата. България беше преди време един от огромните производители на агнешко месо. В момента се заливаме със заклани агнета от всички прилежащи на нас страни, тъй като страната там директно се е намесила и директно субсидира производителя. В България това го няма. Ще попитаме евродепутатите за какво България стои друго от цялостната политика на Европейския съюз “, съобщи Синапов.

По време на срещата ръководителят на Комисията по земеделие и развиване на селските региони Норберт Линс акцентира, че войната в Украйна е извела още веднъж на напред във времето въпроса за продоволствената сигурност. Той напомни, че точно земеделската комисия на Екологичен потенциал е била движещата мощ и е оказала напън Европейската комисия да одобри незабавни ограничения и дерогации за земеделския бранш в отговор на зародилата рецесия с войната в Украйна.

Българските животновъди споделиха пред евродепутатите, че са обезверени и обезверени. В интервал на задълбочаваща се рецесия, провокирана първо от пандемията, а в този момент от войната в Украйна, секторът е неглижиран и зарязан от страната, до момента в който в другите страни членки се ползват разнообразни пакети от спешни ограничения. Представителите на българските животновъди помолиха евродепутатите за подпомагане за среща с комисаря по земеделие Януш Войчеховски, защото секторът е изправен пред оцеляване.

Евродепутатите от Групата на ЕНП още един път подчертаха готовността си да поддържат животновъдния бранш и да срещнат комисаря Войчеховски с въпросите и проблемите, пред които е изправено българското отглеждане на животни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР