В момента се извършва ъпдейт на тол системата. Това съобщи

...
В момента се извършва ъпдейт на тол системата. Това съобщи
Коментари Харесай

Шефът на АПИ хвали тол системата, докато тя е блокирала по границата

В момента се прави ъпдейт на тол системата. Това заяви пред Българска национална телевизия ръководителят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " Георги Терзийски във връзка проблемите на водачите по границата да си закупят маршрутни карти.

По данни на Терзийски обновяването на системата е почнало след 6.00 часа тази заран, с цел да се употребява промяната на митническите екипи. Той удостовери, че заради цялостния ъпдейт сега на никой граничен пункт у нас не могат да се купуват маршрутни карти.

По негови думи е обезпечена опция на водачите да бъдат пропуснати на граничните пунктове от мобилните екипи, с цел да закупят въпросните карти от комерсиалните канали на АПИ.
 Тол системата проходила сполучливо, удовлетворена Аврамова
Тол системата проходила сполучливо, удовлетворена Аврамова

Около 400 млн. лева би трябвало да са приходите от тол такси и към 200 млн. лева от винетки

Запитан за какво още на втория ден от въвеждането на тол системата в употреба се постанова възобновяване, Терзийски изясни, че ъпдейтите вървят непрекъснато, подобен е имало и през нощта.

Той увери, че обновяването се прави, с цел да стане закупуването на маршрутни карти по-достъпно и разбираемо за самите водачи.

Според него тол системата върви сполучливо макар усложненията, тъй като система с толкоз доста функционалности не е била въвеждана за толкоз малко време.

Терзийски съобщи, че е даден гратисен интервал до 27 март, в който всички превозвачи, които желаят да се снабдят с бордови устройства и GPS тракери, ще могат да го създадат и прикани водачите за самообладание.

Междувременно от АПИ оповестиха, че тол системата към този момент действа обикновено след краткотрайното спиране.

Шофьорите на тежкотоварни камиони, които влизат в България, могат да купят маршрутни карти от граничните контролно-пропускателни пунктове - на гише или на терминали за самообслужване, показват от Агенцията.
 Над 10 500 маршрутни карти са продадени от старта на тол системата
Над 10 500 маршрутни карти са продадени от старта на тол системата

Покупката лишава сред 2 и 5 минути
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР