В момента се говори за това кой ще бъде първи

...
В момента се говори за това кой ще бъде първи
Коментари Харесай

Йотова: До този момент няма нито едно стабилно предложение за това какво да направим с цените

В момента се приказва за това кой ще бъде първи на изборите, само че не и за това по какъв начин ще наподобява идващото държавно управление. Това съобщи пред Българска национална телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова. " Дано не стане по този начин, че по-късно отново президентската институция ще бъде отговорна за това, че няма да бъде формиран кабинет. Нито пръст няма подаден, да не приказваме за ръка. Темите, с които занимават българската общност, са някакво печелене на " псевдооскари " - конкуренция с разнообразни тематики за референдуми, замеряне с квалификации ", разяснява вицепрезидентът.

До този миг няма нито едно устойчиво предложение за това какво да създадем с цените, какво да създадем, тъй че стандартът на хората да е естествен в изискванията на рецесия, сподели още тя.

Вицепрезидентът разяснява и годишнината от спасяването на българските евреи. Според нея България има дълг за това датата да се знае освен от тези, които са я претърпели, само че и по целия свят.

" Преди години, когато работех в Брюксел и всяка година се отбелязваше Денят на Холокоста, съвсем на никое място не ставаше дума за това, че България избави своите евреи - близо 50 000 души. Опитвала съм се доста пъти да опиша за тази история, за личностите, които оставят своите имена със златни букви в нашата история. Всички подвигаха плещи с изненада или ме изслушваха, без да вникнат в това, което приказвам ".

Докато в Европа има музеи, които описват за гибелта на евреите, България има потребност от музей, който да споделя за живота им, счита Илияна Йотова.

" Имаме своите разногласия, има хора, които са разграничени в мненията си за тези над 11 000 жертви, които България не е съумяла да избави. Това е възприятието на виновност и възприятието, че сме могли да създадем повече ".

Йотова насочи апел към всички, които към този момент се или занапред ще се занимават с тематиката: " Нека да приказваме за обстоятелствата и най-малко тази тематика да не става част от разграничителните линии в българското общество, тъй като истината в никакъв случай не е единствено черна или единствено бяла ".

Днес сме очевидци на това какъв брой елементарно могат да се не помнят напъните на разнообразни интернационалните организации да изковат отначало човешките права след края на Втората международна война, счита вицепрезидентът.

" Идеята за европейската общественост се ражда върху пепелищата на войната. Кой е можел да си показа, че няколко години след войната на една маса ще седнат германци и французи, с цел да кажат " Никога повече "? Днес табуто на тези думи беше нарушено с войната в Украйна. Затова приказваме за ненужна, брутална и нападателна война, която носи доста жертви и за която сякаш нито една страна не може да откри решение ".

Йотова съобщи, че решението на Народното събрание за военната помощ за Украйна се извършва прецизно и рецензиите към служебния кабинет за бездейност са неоснователни.

" Напълно споделям и поддържам мнението на президента Радев, че ние не можем да останем без никаква отбрана, не можем да оставим армията си без нищо. Вярвам повече на него, в сравнение с доморасли политици ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР