В момента събитията в света са толкова динамични, толкова опасни

...
В момента събитията в света са толкова динамични, толкова опасни
Коментари Харесай

Борисов: На Разпети петък, каквото и да става, няма да ходим в парламента

В момента събитията в света са толкоз динамични, толкоз рискови в света, като стартираме от ученията в Тайван, та до Украйна.

България не може да остава повече без държавно управление. Макар че ние покачихме резултата си, нищо устойчиво не може да се излъчи без да има национално единодушие, и то с партии, които изповядват нашата идеология. А тя е в поддръжка на Украйна, в поддръжка на понижаване на инфлацията, основаване на условия за бизнес, и преди малко доскоро МВФ двойно понижи прогнозата си за Брутният вътрешен продукт на България,каза водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Сиреч, на доктрина партиите и обединенията могат да си приказват за повишение на приходите, единствено че действителността споделя друго - малко вложения или съвсем никакви, големи проблеми в земеделието и селските стопани, големи проблеми в най-малко 10 сектора, които мога да изредя, несигурни финанси, които ще станат още по-несигурни, в случай че няма държавно управление, добави Борисов.

Ние не сме безотговорна партия, тъй като през последните 20 години постоянно сме показали отговорност, по тази причина народа ни гласоподава доверие. Кога повече, по кое време по-малко - това са резултатите. След като и МВФ, и Българска народна банка, и прогнозите падат към нулата за растежа, който чака България, е поради политическата неустановеност. Заради войната в Украйна веригите на доставките се трансформират, военните дейности я подкрепят, намаляването на нашите оценки от интернационалните институции се дължат на интернационалната неустановеност. Затова смятам, че всички заклинания, че в случай че не може да се направи държавно управление, в допълнение ще се утежни рецесията и в допълнение изправят страната пред непоправими последици.

Ако няма постоянно държавно управление, то не може да има и бюджет. Защото от това, което чета, първо на Народно събрание ще им бъдат препоръчани данъчни закони, с които да се понижи недостига. Станишев вкара плоския налог, и ние 12 години го поддържаме.

Дефицитът няма по какъв начин да стане 3%, сподели още водачът на ГЕРБ..

Не се приема бюджет, тъй като рискът пред партии, готвещи се през юли да вървят на избори, не схващат, че ето - образец с великденските добавки - този, който цялостен живот не е внасял нищо в държавния бюджет като осигуровки, получава помощи, а този, който цялостен живот е внасял осигуровки, не получава нищо. Всеки се готви след 2-3 месеца да върви на избори, и за тези неща въобще не се приказва. Какъв образец даваме на младите с това?

Искам да кажа, че моделът в страната тотално се изкриви.

Важно е да има постоянно държавно управление, с цел да има бюджет. Около 10 юни страната ще спре да може да заплаща, в случай че няма държавен бюджет. Трябва да проявим единодушие и толерантност, колкото и да ни нападат нашите другари, единственото устойчиво държавно управление е сред двете огромни обединения, тъй като всъщност имаме идентични визии в 99% от стратегиите си. Войната сред нашите партии беше толкоз яростна, че нямам думи.

Самоконтролът сред такова държавно управление би било максимален поръчител за предварителна защита против корупцията. Обещали сме на хората да имат Хемус и Струма, Политическа партия са дали обещание още по 4. Нека създадем по две, да сложим Асен Василев да ги управлява, само че да се случат, с цел да може и Велико Търново, Търговище и Варна да употребяват тези автомагистрали.

Има и други разновидности, само че там имаме две доста ясни разграничителни линии по отношение на Украйна и къде се намираме в Европа, и надлежно и по тематиката за РСМ, и за войната. Като се има поради, че Възраждане си повишават резултата, споделят " Ние можем да поносим до момента в който не станем първа политическа мощ и да имаме независимо държавно управление " - не че ще се случи, само че по този начин си пазят електората. Има Такъв Народ споделят, че в Народно събрание ще играят ролята на държавен и партиен надзор - ще управляват. Движение за права и свободи са подготвени за ръководство постоянно, и оставаме ние и сътрудниците от Политическа партия. Най-лесно е да искаш да контролираш, а някой различен да работи. Така че чакам в идващите дни повече разсъдък и мъдрост от политическите партии. В противоположен случай ще отидем на избори без бюджет.

Без нас държавно управление не може да има. Готови сме, диалогични сме, слагаме България над всичко, единственото, което желаеме, е да се отнасят към нас с почитание. Бихме ги и дружно и поотделно, и с машини, и с хартия. И имаме самочувствието да желаеме диалогично България да се ръководи по-добре.

Този модел на ръководство към този момент - партийният, е привършен, споделиха през днешния ден последователите на президента. Ако тези, които обичаме парламентарната народна власт, проявим разсъдък, би трябвало да има разговор.

На Разпети петък каквото и да има, каквото и да става, няма да вървим в Народното събрание, с цел да може християните да идат на черква. Неподходящо време за привикване на първо съвещание в Страстната седмица е на следващия ден.

Призовавам каквито и провокации да има на следващия ден, уповавам се да няма, да се резервира положителния разговор.

Ако няма постоянно държавно управление, МВФ ще продължи да понижава прогнозата си до юни - в случай че това е триумф за партиите, аз мисля, че е позор - да не можем да надмогнем егото си. Утре желая да бъдете смирени, това ни споделя нашата вяра. И тъй като съответствува с мюсюлманите празници, допускам и в Корана написа, че би трябвало примирение, бъдете смирени, прикани още водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Росен Желязков ще е номинацията на ГЕРБ за ръководител на Народно събрание, а Десислава Атанасова още веднъж ще бъде препоръчана за ръководител на ПГ на ГЕРБ в Народно събрание, приключи Борисов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР