В момента развитието на ядрената енергетика не е на дневен

...
В момента развитието на ядрената енергетика не е на дневен
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Искра Михайлова: Развитието на ядрената енергетика не е на дневен ред при управляващата коалиция

В момента развиването на нуклеарната енергетика не е на дневен ред при ръководещата коалиция.  Това съобщи Искра Михайлова от „ Възраждане “ в коридорите на Народното събрание.

 

Още гледайте във видеото на SafeNews:

 

Твърде гневна е ангажираността на ГЕРБ да се случи плана на решение.

Ако е в полза на страната, то ще се случи. От друга страна от Политическа партия посочват съответна компания, която е отпаднала. Представители на АЕЦ считат, че една корейска е най-подходяща. Има някакъв необикновен напън и интерес “, сподели още Михайлова.

„ Списъкът е бил от 5 компании. Тази, която остава от основаните критерии, остава една-единствена. Впоследствие от Политическа партия прибавят една от американските компании, с цел да има конкуренция, по техни думи. От „ Възраждане “ поискахме да се засекрети съвещанието. Станахме заложници на прекачване на обвинявания от едните към другите. Към момента нещата наподобяват по този начин – няма документи в секретно деловодство “, добави Михайлова.

 

SafeNews напомня, че на взаимно съвещание парламентарните комисии по енергетиката и по околната среда и водите одобриха Проект на решение за осъществяване на договаряния с евентуален строител, включен в късата листа на евентуални строители за инженеринг, строителство, доставка и въвеждане в употреба на нуклеарна централа на утвърдената площадка в Козлодуй, с технология АР 1000, № 49-454-02-32. Проектът е импортиран от Делян Добрев и Станислав Анастасов на 16.02.2024 година

В него написа, че се разпорежда на министъра на енергетиката да предприеме всички дейности, посредством които да обезпечи на „ АЕЦ Козлодуй – Нови мощности “ нужните условия, с цел да бъдат извършени и завършени в период до 15 април 2024 година договаряния с включените в късата листа евентуални компании за за инженеринг, строителство, доставка и въвеждане в употреба на нуклеарна централа на утвърдената площадка в Козлодуй с технологията AP 1000. След това министърът на енергетиката би трябвало да осведоми Народното събрание за подхванатите дейности и съответни резултати от водените договаряния.

 

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория  България.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР