В момента президентът се чувства достатъчно свободен, за да си

...
В момента президентът се чувства достатъчно свободен, за да си
Коментари Харесай

Андрей Райчев за новите управляващи: Президентът не е архитект, той е създател на тези момчета

В момента президентът се усеща задоволително свободен, с цел да си разреши да покаже автономност от ръководещите. В избрани процеси, свързани с демокрацията, се вижда късо съединяване.

Хората виждат липса на реализация на обещания. Управляващите пристигнаха с доста гръмко заричане за финансово възстановяване. Всички промени отиват в едно неразбираемо бъдеще и негативите почват да се натрупат. От тези негативи президентът би трябвало да се освободи. Това е повода президентът да се отдръпва. Търси се решение по какъв начин да се запълни политическата ниша при срив на това държавно управление.

Това съобщи проф. Антоанета Христова в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия.

Според Андрей Райчев в основата на напрежението е казусът с фрагментите и по-конкретно промяната на шефа на “Булгаргаз”.

По въпроса за политиката по икономическата рецесия и опцията на ръководещите да я овладеят сподели: “Ще съумеят да създадат това хората да не почувстват тази криза”.

Относно ролята на президента Радев и неговото въздействие в структурата на ръководещата коалиция разяснява: “Той не е проектант, той е основател на тези момчета. Коалицията ги държи към момента това да не пристигна Бойко Борисов. Те влязоха в корупционния дискурс, в който България влезе още 90-те години. Реформата се заменя с принуда. Българският народ е свиреп, той желае да види принуда. Тяхната промяна няма да проличи в това дали бият Борисов, а дали реагират на личната си корупция”.

Неговото мнение е, че страната ни влиза в плато: “Електоратите не се променят. Гледаме второ деяние на театъра”.

Според проф. Христова през последните две седмици се ускорява поляризирането на връзката. По думите ѝ качествения разбор демонстрира, че ръководещите имат проблеми с чувството за закъснение на промените: “Не виждаме неравенствата да се стопяват от този бюджет. В най-слаба позиция ще бъде Българска социалистическа партия. Би трябвало тя да води тези леви политики, а ние не го виждаме”.

Райчев беше безапелационен, че не може да се приказва за неустойчивост в държавното управление, тъй като няма напрежение в обединението: “Не единствено не виждам разпад, а виждам дори укрепване”.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР