В момента отношенията между Русия и САЩ са по-лоши, отколкото

...
В момента отношенията между Русия и САЩ са по-лоши, отколкото
Коментари Харесай

Медведев: Отношенията със Запада са лоши, със САЩ по-зле от Карибската криза, лошо е за света


В момента връзките сред Русия и Съединени американски щати са по-лоши, в сравнение с по време на кубинската ракетна рецесия . Това мнение изрази Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, в изявление за вестник " Комерсант ", представено от ТАСС.

" Не приказвам за обстановка тъкмо като кубинската ракетна рецесия, когато всичко висеше на косъм. Но в някои моменти сегашната обстановка е по-лоша . И е по-лоша, тъй като нашите сътрудници изхождат от догатката, че Русия може да бъде подценявана ", сподели той.

Медведев добави, че в предходни години Съединени американски щати изхождаха от постулата, че Съветският съюз не е другар, само че би трябвало да се има поради . " И в този момент те имат вяра, считани, най-малко за момента, че Русия е умираща страна . Че тя може да бъде пренебрегната, че във външнополитическия дискурс тя може да бъде третирана с пренебрежение и затова е направила доста неточности ".

Той съжалява, че " нашите сътрудници на Запад по този начин са се въодушевили от силата си, изключително след срутва на Варшавския контракт ". Според него никой в никакъв случай не се е опитвал да докара борбата с Москва до такова равнище. " Да, имаше доста разнообразни интервали, даже кубинската ракетна рецесия , само че все пак на никой не му бе хрумвало да прекъсне всички информационни пътища . И какво направиха нашите сътрудници, да вземем за пример в Европейския съюз или Съединени американски щати - те започнаха да постановат самостоятелни наказания ".

Той добави, че макар колосалното опълчване сред Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики е невероятно да си представим, че са наложени самостоятелни наказания против Никита Хрушчов или Леонид Брежнев , или членове на Политбюро, или водачите на Върховния съвет.

" Не, несъмнено. Защо - тъй като нашите сътрудници бяха доста по-прагматични . Да, ние не сме съгласни с политиката на Съветския съюз, осъждаме, само че в това време има канали за връзка. Медведев, добавяйки, че даже експулсирането на дипломати, което в този момент е в ход, не е практикувано в такава степен по време на борбата със Съюз на съветските социалистически републики , макар че имаше единични случаи.
 Лавров отново разгласи Европейски Съюз за обезсърчителен сътрудник
Лавров отново разгласи Европейски Съюз за обезсърчителен сътрудник

Изключването от SWIFT нямало да бъде изненада за Русия

Отношенията на Русия със западните страни, в това число Съединени американски щати и Европейския съюз, се утежниха фрапантно през последните години и то не по самодейност на Русия, изясни Медведев.

Той акцентира, че Русия се нуждае от " постоянни, положителни, добросъседски, взаимноизгодни връзки с Европейския съюз, Съединени американски щати и с всички останали страни ". " Но въпросът е навръх каква позиция се придържат нашите сътрудници. "

Според него това напрежение се отразява зле на общата обстановка в света . " Мисля, че е неприятно, че в стопански проект всички са изгубили доста ", сподели заместник-ръководителят на Съвета за сигурност на РФ.

Той разяснява взаимоотношението сред Русия и Запада , отговаряйки на въпроса за отношението към митингите . Медведев означи, че личната му позиция не се е трансформирала през последните 10 години - след митингите на площад Болотная в Москва.
 Сасоли приканва Европейски Съюз за строги глобите против Москва
Сасоли приканва Европейски Съюз за строги глобите против Москва

Европа би трябвало да се заеме с поддръжка на Неправителствени организации, гражданското общество и дисиденти в Русия

" Що се отнася до отношението на моите приятели, сътрудници, всички ние сме живи хора и обстановката се промени. Виждаме отношението към нашата страна , което се демонстрира интензивно през последните години от нашите съседи в Европа и още повече в Съединени американски щати ".

Според Медведев Русия и Западът " би трябвало да стигнат други, естествени, постоянни правила на съдействие ". " Надявам се това да се случи, наред с други неща, вследствие на съветската външнополитическа активност ".

В същото време Медведев счита, че може да се върне градивен метод в връзките , не трябва да се възприемат съществуващите компликации като съдбовни.

" Не желая да кажа , че едната страна постоянно е отговорна за всичко, че сме бели и пухкави, а те постоянно са мръсни и неприятни . Но в тази обстановка сигурно не сме били основателите на този тип конфронтационна серпантина . Но това би трябвало да се третира без предразсъдък. Може да се преобърне ".
 Русия предизвести Съединени американски щати да чакат
Русия предизвести Съединени американски щати да чакат " неуместни сигнали " преди срещата Путин-Байдън

Руските управляващи щели да бъдат подготвени да отговорят на запитванията на Байдън за правата на индивида в Русия

Срещата на президентите на Русия и Съединени американски щати Владимир Путин и Джо Байдън, която ще се организира в Женева на 16 юни, ще се трансформира в опция за разискване на най-трудните въпроси за двете страни, разяснява той.

" Скоро ще има среща сред президента на страната ни и президента на Съединените американски щати. Поне това към този момент е опция за разискване на най-сложните и най-конфликтни тематики ".

Очаква се Путин и Байдън да се срещнат в Женева на 16 юни. Това ще бъде първата руско-американска среща на върха от юли 2018 година, когато.

Кремъл съобщи, че водачите на Русия и Съединени американски щати възнамеряват да " обсъдят положението и вероятностите за по-нататъшно развиване на руско-американските връзки, въпроси на стратегическата непоклатимост, както и настоящи въпроси от интернационалния дневен ред , в това число взаимоотношение в битката против пандемията и уреждането на районни спорове. "

На 30 май Байдън разгласи, че има намерение да повдигне на срещата по-специално.

" Льо Тан ": Сянката на Си надвисва над срещата Байдън - Путин в Женева

За повече от десетилетие Вашингтон и Москва минаха от несполучливи срещи към разногласия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР