В момента оставката на вътрешния министър не е на дневен

...
В момента оставката на вътрешния министър не е на дневен
Коментари Харесай

Мария Габриел: В момента оставката на вътрешния министър не е на дневен ред

В момента оставката на вътрешния министър не е на дневен ред. Няма напрежение в кабинета по този въпрос. Има изясняване на обстановката, носене на отговорност на вероятно надминали пълномощията си, както и голяма признателност към служителите на реда и чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които съзнателно си правят работата. Стана ясно, че министър Стоянов е воден в своите дейности от това да има самостоятелност на Министерство на вътрешните работи във връзка с неговите решения, отстоява правилата за нулева приемливост към насилието ", съобщи пред Българска национална телевизия вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

Исканата оставка на вътрешния министър Калин Стоянов

По думите ѝ след разбора на обстоятелствата във връзка с хора, които са си надминали пълномощията, вътрешният министър ще направи нужното те да понесат своята отговорност.

Тя разяснява и настояването на премиера Министерство на вътрешните работи да ревизира отправяли ли са служители на реда закани към министър от кабинета. Според Мария Габриел по тази причина си има служби и би трябвало да бъде получена информация.

Кабинетът Денков - Габриел

" Всеки един министър в това държавно управление е утвърден от Николай Денков и Мария Габриел. Не е значимо кой чие предопределение е, а какви са резултатите от работата. Важно е спазването на управническата стратегия и приносът на всеки министър ", добави Мария Габриел.

Подчерта, че Калин Стоянов има отлични резултати по отношение на работата му за Шенген.

Шенген

" Само за 6 месеца ръководство на това държавно управление е ясно оценено, че България би трябвало да бъде в Шенген, има обилни резултати и по отношение на еврозоната, цени се ясната поддръжка на страната ни за Украйна. Неслучайно България беше измежду първите страни, които изведе свои жители от Ивицата Газа ", съобщи Мария Габриел и разясни, че се вършат описи.

Според Мария Габриел би трябвало да бъдем деликатни по отношение на мненията за възможностите на България да влезе в Шенген след проведението през вчерашния ден парламентарни избори в Нидерландия. " Нека да се сформира държавно управление, не се наемам с дата за Шенген ", означи Мария Габриел.

" Аргументите са политически, стопански, има ясни обстоятелства. България несъмнено пази външната граница на Европейския съюз ", сподели още Мария Габриел.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР