В момента няма риск за правителството на Кирил Петков. Коалиционните

...
В момента няма риск за правителството на Кирил Петков. Коалиционните
Коментари Харесай

Политолог пред Lupa.bg: Коалиционните партньори разпъват Кирил Петков на кръст

В момента няма риск за държавното управление на Кирил Петков. Коалиционните сътрудници избират да са във властта, в сравнение с да се явяват на нови избори. Иначе министър председателят наподобява като че ли е разпънат на кръст. Той държи линия, която е много друга от тази на „ Демократична България “ и на „ Продължаваме промяната “. Опитва се да удовлетвори настояванията и на едните и на другите, което може да навреди на известността му.

Това съобщи пред Lupa.bg Петър Чолаков, доцент по политически спорове в Института по философия и социология при Българска академия на науките.



Социологическите проучвания демонстрират, че с изключение на Политическа партия останалите обединения в обединението губят утвърждение. За тях е рисковано да се явяват на нова поправителна сесия по-късно, което се видя в края на предходната година, когато резултатите на „ ИТН “ бяха разочароващи, както и на Българска социалистическа партия.

„ Интересно е какво се случва с партия „ Възраждане “. Костадин Костадинов е доста деен в последно време. Конфликтът Русия-Украйна много поляризира обществото. Социолозите споделят, че почитателите на Путин понижават, само че въпреки това се втвърдява ядрото на тези, които го харесват. Това може да даде подтик на партията на Костадинов. Освен това загряват и други планове – последните месеци Стефан Янев се демонстрира в една изненадваща за доста хора светлина. Виждахме го като реализатор на волята на президента Радев. Сега той не отхвърля, че ще оглави политически план, който ще бъде хем с едните, хем с другите. Неговите благосклонности са ориентирани, в случай че не персонално към Путин, то към Русия. Мая Манолова също готви изненада “, уточни Чолаков.

„ Един проблем е на път да падна от плещите на премиера Петков – коронакризата. Обедняването на хората обаче е международен проблем, който занапред ще забележим в България по какъв начин ще се реши “, сподели още политологът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР